Τσιτσιπάς: Κι όμως κατάφερε να αποκλειστεί! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταξίδεψε από τον Παράδεισο της πρόκρισης, στην… κόλαση του αποκλεισμού!

Ο Έλληνας τενίστας έκανε απίθανα πράγματα από τις αρχές του 2ου set μέχρι τα μισά του 3ου, στο οποίο πήρε προβάδισμα με 4-1 και 5-3, για να ηττηθεί στο tie-break από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που έκανε ένα τροματικό come-back επικρατώντας με 6-4, 3-6, 7-6(4).

Στο καλύτερο παιχνίδι του τουρνουά, που κράτησε 2 ώρες και 40 λεπτά, ο Τσιτσιπάς “πληγώθηκε” από την έλλειψη του πρώτου service στο κρίσιμο 3o set,

καθώς το 2ο service δεν λειτούργησε σχεδόν πότε στον ημιτελικό ολοκληρώνοντας με μόλις 38% (16/42).

Fast hands @AlexZverev #CincyTennis pic.twitter.com/e54zdBDxWE

Tennis TV (@TennisTV) August 21, 2021

Στο 1ο set το παιχνίδι του Ζβέρεφ ήταν πιο… ξεκάθαρο. Με το ποσοστό στα περασμένα πρώτα service να φτάνει το 80%(!) και οι κερδισμένοι πόντοι το 80% (17/21), ο Γερμανός έφτασε σε εύκολα hold, ενώ από την άλλη φρόντιζε να γεμίζει το service του Τσιτσιπά, ο οποίος είχε μεγάλο πρόβλημα στο 2ο service (4/11). 

Με αυτόν τον τρόπο έγινε και η “ζημιά” στο 5ο game με τον Έλληνα τενίστα να μην βρίσκει 1ο service και μαζί με τα σημαντικά λάθη να δεχθεί break με το οποίο ο Ζβέρεφ προηγήθηκε με 3-2 και με hold στη συνέχεια 4-2. 

Ο Νο3 του ταμπλό πίεσε ξανά στο 9ο game όπου μετά από δύο ισοπαλίες ο Τσιτσιπάς κατάφερε να το κρατήσει μειώνοντας σε 5-4, αλλά ο Ζβέρεφ με ένα ακόμη εύκολο hold έκλεισε το set με 6-4 σε 43 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα 1-0.

Επιβλητική απάντηση! 

Στο 2ο set και μετά από μια μικρή ένταση από πλευράς Ζβέρεφ, καθώς ο Τσιτσιπάς καθυστέρησε στο toilet-break, ο Γερμανός βρήκε νέο break (1-0) παίρνοντας προβάδισμα δύο game λίγο αργότερα (2-0), αφού όμως “έσβησε” 3 break-points του Τσιτσιπά. 

A touch of Tsitsi-class @steftsitsipas #CincyTennis pic.twitter.com/wJd8wQ8Z6c

Tennis TV (@TennisTV) August 21, 2021

Η αντίδραση του Τσιτσιπά ήταν άμεση. Σε αυτό “βοήθησε” και το… μπλακ-άουτ του Ζβέρεφ, το service του οποίου “χάλασε” με τα ποσοστά των κερδισμένων πόντων να υποχωρούν δραματικά από στο 54%, ενώ τα τραγικά λάθη πάνω στο φιλέ ανέβαζαν την αυτοπεποίθηση του Έλληνα τενίστα. 

Ready for battle

From a break down, @steftsitsipas storms back to take the second set 6-3 vs Zverev!

Stream the decider live: https://t.co/hOHmv2wMlX pic.twitter.com/QxzunMlhLL

Tennis TV (@TennisTV) August 21, 2021

Αποτέλεσμα ήταν ο Τσιτσιπάς να κάνει ένα σερί 5-0  “σπάζοντας” δύο φορές το service του Ζβέρεφ παίρνοντας προβάδισμα με 5-2! Το σερί διακόπηκε από το 2ο hold του Ζβέρεφ στο set (5-3), με τον Τσιτσιπά να το κλείνει επιβλητικά ισοφαρίζοντας σε 1-1! 

Από τον παράδεισο στην κόλαση…

Ο Νο3 του κόσμου θα συνεχίσει να πιέζει το service του Γερμανού, ο οποίος μετά από ένα δύσκολο hold (1-0), θα δεχθεί και πάλι ένα μεγάλο σερί από τον κυρίαρχο Τσιτσιπά, που με 2 breaks και άλλα τόσα hold θα φτάσει στο 4-1! 

Pushing each other to the limit @AlexZverev @steftsitsipas #CincyTennis pic.twitter.com/7tLXVJMr9X

Tennis TV (@TennisTV) August 22, 2021

Μέχρι εκείνο το σημείο τα πάντα λειτουργούν τέλεια για τον Έλληνα τενίστα. Το slice game κάνει ζημιά στον Ζβέρεφ, ο οποίος δείχνει πνευματικά καταρρακωμένος, αλλά και εγκλωβισμένος από το τέλειο παιχνίδι του Τσιτσιπά. 

Το break στο 6ο game θα αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Νο5 του κόσμου θα μείωσε σε 4-2 και αμέσως μετά με hold θα κάνει το 4-3. Κάπου εκεί θα σταματήσουν να έρχονται τα πρώτα service για τον Έλληνα τενίστα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιτελικού ο Τσιτσιπάς θα περάσει μόλις το 15%(!) των service του παίζοντας ουσιαστικά με το 2ο το οποίο όμως, δεν λειτούργησε καθόλου απόψε. 

Το νέο break από τον Ζβέρεφ, τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς θα σερβίρει για τη νίκη (5-5), αλλά και το κράτημα λίγο αργότερα (6-5) θα δώσουν στον Γερμανό τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Το παιχνίδι των γραμμών επανέρχεται για τον Γερμανό, το backhand του γίνεται ανίκητο και πάλι, την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς προσπαθεί να κρατηθεί στο ματς! Θα το κάνει με πολύ δύσκολο τρόπο και μετά από 8 περίπου λεπτά και τρεις ισοπαλίες θα ισοφαρίσει σε 6-6 οδηγώντας το set στο tie-break.

Οι δύο ημιφιναλίστ θα έχουν από ένα μίνι break με το 3/3 να τους στέλνει στο change-over. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Τσιτσιπάς θα κερδίσει μόλις έναν πόντο. Το καθοριστικό μίνι break θα έρθει αμέσως μετά από την αλλαγή (4/3) και κρατώντας το service του ο Ζβέρεφ θα φτάσει σε τριπλό match-point (6/3).

O Τσιτσιπάς θα πάρει τις μπάλες στα χέρια θα σώσει το πρώτο (6/4), όχι όμως και τα υπόλοιπα με τον Ζβέρεφ να παίρνει μια απίστευτη νίκη (βάσει εικόνας μέχρι τα μισά του 3ου set), αλλά και την πρόκριση για τον τελικό.

An instant CLASSIC!

The moment @AlexZverev defeated Tsitsipas in an INCREDIBLE #CincyTennis semi-final pic.twitter.com/q68HRxJ4oB

Tennis TV (@TennisTV) August 22, 2021

Ο 24χρονος, στον 4ο τελικό φέτος (3-0), θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε, με ανατροπή, του Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: Κι όμως κατάφερε να αποκλειστεί! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα