Cincinnati Open: Το blockbuster και ο…εμφύλιος (vids)

Το τουρνουά του Σινσινάτι έφτασε στην τελική του ευθεία. Ένα βήμα πριν από τον τελικό και η τετράδες, σε άντρες και γυναίκες, είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τα εισιτήρια των τελικών. 

Στο αντρικό ταμπλό έχουμε δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια με τον Στέφανο Τσιτσιπά να συγκρούεται με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (01:00 GR) , ενώ στον ημιτελικό που θα προηγηθεί χρονικά (20:00 GR), οι δύο Ρώσοι και πολύ καλοί φίλοι, Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ θα αναμετρηθούν με τη σειρά τους για μια θέση στον τελικό της Κυριακής. 

Στο

παιχνίδι με το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι και στο Roland Garros απέναντι στον “χρυσό” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, κόντρα στον οποίον εξάλλου έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (6-2) με την πιο πρόσφατη να είναι ο μεγάλος ημιτελικός των 5 sets στο Παρίσι με νικητή τον Έλληνα τενίστα.

Λίγους μήνες νωρίτερα ο Ζβέρεφ είχε καταφέρει να επικρατήσει του Τσιτσιπά στον τελικό του Ακαπούλκο “σπάζοντας” το σερί των 5 νικών που είχε ο Νο3 του κόσμου μέχρι εκείνο το σημείο. 

Οι δύο παίκτες έχουν συναντηθεί ακόμη τρεις φορές σε ημιτελική φάση με τον Τσιτσιπά να έχει κερδίζει και τις τρεις, το 2018 στο Τορόντο, το 2019 στη Μαδρίτη και το 2021 στο Παρίσι, όμως σε καμία από αυτές δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο στη συνέχεια. 

Ο Τσιτσιπάς έχει το προβάδισμα και στις αναμετρήσεις στα 1000άρια τουρνουά, έχοντας κατακτήσει και του δύο αγώνες (Τορόντο, Μαδρίτη), ωστόσο από την άλλη έχει ηττηθεί στο μοναδικό παιχνίδι επί αμερικανικού εδάφους (Ουάσιγκτον 2018).

Με τη νίκη κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, ο Γερμανός έφτασε τις 9 συνεχόμενες, με την τελευταία ήττα να είναι από τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ στο Wimbledon τον περασμένο Ιούλιο. Από το τουρνουά του Λονδίνου και μετά έχει ρεκόρ 12-1, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 

Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς, του οποίου οι εμφανίσεις του στα τουρνουά της Β. Αμερικής θυμίζουν αρκετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις της clay season, έχει φτάσει σε δύο ημιτελικούς (Τορόντο, Σινσινάτι) έχει τις περισσότερες νίκες φέτος σε 1000άρια τουρνουά στο Tour (17), ενώ από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και μετά έχει ρεκόρ 8-2.

Ο… απόλυτος Μεντβέντεφ

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ο “εμφύλιος” μεταξύ των Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ έχουν έναν πρωταγωνιστή κι αυτός είναι ο Νο2 του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Μεντβέντεφ όχι μόνο μετράει ένα επιβλητικό 5-0, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά δεν έχει χάσει ούτε set (12-0).

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δύο τους θα αναμετρηθούν στο Σινσινάτι, μετά τα προημιτελικά του 2019, ενώ από την άλλη είναι η πρώτη που, σε επίπεδο ATP, που κοντράρονται εκτός προημιτελικών! 

Ο Μεντβέντεφ, δείχνει να είναι ασταμάτητος έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση από τον τίτλο του Τορόντο την περασμένη εβδομάδα, αλλά και από το γεγονός ότι τρέχει ένα ρεκόρ 18-2 στα τελευταία 20 παιχνίδια, από το γρασίδι της Μαγιόρκα (Ιούνιος) και μετά. 

Από τη μεριά του ο Ρούμπλεφ από την grass season και έπειτα έχει ρεκόρ 11-4, έχοντας μεν αποκλειστεί πρόωρα στο μονό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έφυγε από το Τόκιο με το χρυσό μετάλλιο στο μικτό διπλό έχοντας ως παρτενέρ την Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα.

Ψάχνει τη ρεβάνς η Κέρμπερ

Το παιχνίδι που θα ανοίξει το πρόγραμμα του Σαββάτου (21/8) στο Σινσινάτι θα είναι αυτό της Νο1 του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι κόντρα στην πρώην Νο1 Αντζελίκ Κέρμπερ.

Η Αυστραλή κάνει ένα εντυπωσιακό τουρνουά καθώς έχει φτάσει στα ημιτελικά χωρίς να χάσει set, ενώ από την άλλη η Κέρμπερ στο μοναδικό παιχνίδι που κράτησε το… μηδέν ήταν αυτό του 1ου γύρου απέναντι στην Μαρία Σάκκαρη. 

Η Κέρμπερ μετά τη χωμάτινη περίοδο κάνει απίστευτα πράγματα έχοντας ρεκόρ 15-2, κατακτώντας έναν τίτλο στο γρασίδι του Μπαντ Χόμπουρν, ενώ αμέσως μετά έφτασε στα ημιτελικά του Wmbledon. 

Εκεί είχε ηττηθεί από την μετέπειτα φινασλίστ, Μπάρτι και στο Σινσινάτι έχει την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς, αλλά και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Μπάρτι και Κέρμπερ έχουν από 3 νίκες στα 6 μεταξύ τους παιχνίδια, τα οποία έχουν λήξει όλα με 2-0, κάτι που σημαίνει ότι όποια κατακτήσει το 1ο set, έχει-παραδοσιακά-τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Στον 2ο ημιτελικό (22:00 GR) η τρομερή Καρολίνα Πλίσκοβα, συνεχίζει να φτάνει ψηλά στα τουρνουά, μετά από τον τελικό του Wimbledon, αλλά και αυτόν της περασμένης εβδομάδας στο Μόντρεαλ, έχει την ευκαιρία να φτάσει σε έναν ακόμα. 

Απέναντί της θα έχει την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά την Ελβετίδα, Ζιλ Τάιχμαν, με την Νο76 του κόσμου να βγάζει εκτός τουρνουά τόσο την Ναόμι Οσάκα, όσο και την “χρυσή” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μπελίντα Μπέντσις. 

Η Ελβετίδα προέρχεται από τη νίκη κόντρα στη συμπατριώτισσά της Μπέντσιτς, ενώ η Πλίσκοβα, πέρασε άκοπα στον ημιτελικό μετά από την εγκατάλειψη της Ισπανίδας Πόλα Παντόσα μετά το τέλος του 1ου set

Προημιτελικά 

(1) Άσλεϊ Μπάρτι (Αυστραλία) – Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) – 18:00 GR(1) Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) – (4) Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) – 20:00 GR(5) Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία) – (WC) Ζιλ Τάιχμαν (Ελβετία) – 22:00 GR(3) Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) – (2) Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) – 01:00 GR

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

WESTERN & SOUTHERN OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Cincinnati Open: Το blockbuster και ο…εμφύλιος (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα