Μεντβέντεφ: Νίκησε Φονίνι και… ζέστη

Κάτω από δύσκολες συνθήκες με πολλή ζέστη και με το ποσοστό της υγρασίας να ξεπερνάει το 70% ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ επιβλήθηκε στα 3 sets του Φάμπιο Φονίνι με 6-2, 3-6, 6-3 μετά από 2,5 ώρες σφραγίζοντας την είσοδό του στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο Ρώσος και Νο2 του κόσμου, χρειάστηκε δύο breaks για να κατακτήσει σχετικά εύκολα το 1ο set, με τον Φονίνι να κάνει κρίσιμα λάθη (14), ενώ παράλληλα δεν κατάφερε να βρει λύσεις στις

επιστροφές κερδίζοντας μόλις 2 πόντους (2/12) στο service του Μεντβέντεφ.

Το 2ο σκέλος του παιχνιδιού σημαδεύτηκε από τα πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές, με τη ζέστη να δείχνει να επηρεάζει τους δύο παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Φονίνι υπέπεσε σε 19 αβίαστα λάθη, ενώ ο Μεντβέντεφ σε 16, αυτό όμως ήταν αρκετό για να δώσει στον Ιταλό έδαφος για να αρχίσει να απειλεί το service του Ρώσου. 

Το καθοριστικό break για τον Νο31 του κόσμου ήρθε στο 8ο game, παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, ενώ αμέσως μετά χρειάστηκε να κάνει ένα τεράστιο hold από 0/40 και κατακτώντας τους επόμενους 5 πόντους πήρε το set ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με τους δύο παίκτες να κάνουν πάνω από 10 λεπτά στο toilet break, επέστρεψαν στο κορτ με τον Φονίνι να φτάνει σε τριπλό break-point(!) κερδίζοντας τους 3 πρώτους πόντους του game (0/40). Αυτό ήταν ένα από τα δύο σημεία-κλειδιά της νίκη του Μεντβέντεφ στο decider set, με τον Ρώσο να.. επιβιώνει από την πίεση του Ιταλού φτάνοντας σε hold. 

Σαν να μην έφτασε αυτό για τον Ιταλό, στη συνέχεια δέχθηκε break με τον Μεντβέντεφ να παίρνει προβάδισμα με 2-0 και το οποίο έγινε 3-0 με ένα εύκολο hold (love-game) στη συνέχεια. 

Το δεύτερο σημείο-κλειδί ήταν ένα ακόμη μεγάλο hold από τον Ρώσο στο 7ο game, ο οποίος χρειάστηκε να “σβήσει” και πάλι τρεις break-points του Ιταλού κάνοντας το 5-2 και στη συνέχεια με break να φτάνει στο 6-2 και την πρόκριση στα προημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Γερμανού Ντόμινικ Κέπφερ με 7-6(7), 6-3. 

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μεντβέντεφ: Νίκησε Φονίνι και… ζέστη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα