Λορέντσο Μουσέτι, το 2ο παιδί-θαύμα της Ιταλίας

Ο Γιανίκ Σίνερ δεν είναι πλέον ο μοναδικός 19χρονος Ιταλός που ξεχωρίζει. Υπάρχει και άλλος ένας. Το όνομα του είναι Λορέντσο Μουσέτι. Έκλεισε τα 19 στις 3 Μαρτίου και είναι έξι μήνες νεότερος από τον Σίνερ.

Οι δύο αθλητές μοιάζουν σε αρκετά πράγματα. Έχουν ίδια ηλικία, εθνικότητα και είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι για την ηλικία τους. Ωστόσο το στυλ παιχνιδιού τους είναι εντελώς διαφορετικό.

Ο Γιανίκ Σίνερ βρίσκεται πιο κοντά στο στυλ του

Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι σταθερός και ισχυρός σαν μια μηχανή. Ο Μουσέτι από την άλλη πλευρά διαθέτει εφευρετικότητα, παίζει απρόβλεπτα και με ένστικτο. Το παιχνίδι του θυμίζει αυτό του Γκασκέ.

Ο Μουσέτι αυτή την εβδομάδα στο Ακαπούλκο απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά στις δύσκολες στιγμές ενός αγώνα. Να σημειωθεί ότι κέρδισε και τα τέσσερα tiebreaks που έπαιξε. Ο νεαρός Ιταλός διαθέτει επίσης ποικιλία στα χτυπήματα του και μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Στο Μεξικό κέρδισε έξι αγώνες στην σειρά. Ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε ως τα ημιτελικά, θέτοντας εκτός συνέχειας σπουδαίους αθλητές όπως οι Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Φράνσις Τιαφό, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Την Δευτέρα θα ανέβει στο Νο94 της παγκόσμιας κατάταξης.

Γιάννης Μαύρος 

The post Λορέντσο Μουσέτι, το 2ο παιδί-θαύμα της Ιταλίας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα