Το έχασε μέσα από τα χέρια του (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του Abierto Mexicano, παραμένοντας άτιτλος για περίπου 13 μήνες (Μασσαλία 2020).

Στον μεγάλο τελικό της ATP 500 διοργάνωσης ανάμεσα στο Νο1 και το Νο2 του ταμπλό, νικητής αναδείχθηκε ο Γερμανός πρωταθλητής ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στο εναρκτήριο σετ και με 6-4, 7-6(3) επί του Στέφανου, κατέκτησε τον 14ο τίτλο της

καριέρας του.

14th tour-level title

Look at what this means to @AlexZverev! #AMT2021pic.twitter.com/X2D0BreSne

ATP Tour (@atptour) March 21, 2021

Ήταν η 2η νίκη του Ζβέρεφ επί του Έλληνα άσου σε σύνολο 7 αναμετρήσεων ενώ ο Τσιτσιπάς γνώρισε την 6η του ήττα σε ισάριθμους τελικούς της σειράς ATP 500 που έχει αγωνιστεί.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στα σετ και ουσιαστικά δώρισε το εναρκτήριο σετ στον αντίπαλό του, αφού προηγήθηκε με 4-1 και είχε διπλό break point στο 6ο game. Παρ’όλα αυτά, με πέντε σερί κερδισμένα games, ο Ζβέρεφ “γύρισε” το ματς.

Το 2ο σετ ήταν συναρπαστικό και ποιοτικό, με τους δύο μονομάχους να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι το 9ο game όπου ο Ζβέρεφ πέτυχε το break και πήρε τις μπάλες για να σερβίρει για το ματς. Ο Τσιτσιπάς έσωσε match point σε εκείνο το game και κατάφερε να πάρει πίσω το break, ωστόσο ο Γερμανός ήταν πιο αποτελεσματικός στη συνέχεια και με ένα εντυπωσιακό tie break, κατάφερε να ολοκληρώσει τη νίκη του, μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.

Ήταν ο 14ος τίτλος καριέρας για τον 23χρονο από το Αμβούργο σε σύνολο 23 τελικών που έχει αγωνιστεί.

Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς έχει πλέον ρεκόρ 5-8 σε τελικούς ATP και δεν μπόρεσε να δώσει το καλύτερο τέλος σε μια πάρα πολύ καλή εβδομάδα στο Ακαπούλκο.

Και οι δύο εκπρόσωποι της next gen θα αγωνιστούν στο Miami Open που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα στη Φλόριντα, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απουσία των Big 3 από το πρώτο Masters της σεζόν.





ABIERTO MEXICANO DRAW | DOUBLES | OOP (-8h)

The post Το έχασε μέσα από τα χέρια του (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα