Australian Open: Χωρίς φρένα ο Αλκαράθ στους “8” (vids)

“Πέταξε” για τα προημιτελικά του Australian Open ο Κάρλος Αλκαράθ, που κέρδισε με 6-4, 6-4, 6-0 τον Μίομιρ Κετσμάνοβιτς μέσα σε μία ώρα και 49 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena, δίχως να συναντήσει προβλήματα στις προσπάθειές του.

Ο 20χρονος Ισπανός ανεβάζει ολοένα και περισσότερο την απόδοσή του στη Μελβούρνη, έχοντας χάσει μόλις ένα set. Σήμερα μέτρησε 43 winners

και 5 άσους, ενώ υπέπεσε σε παραπάνω αβίαστα λάθη από τον No60 της παγκόσμιας κατάταξης (19 έναντι 17).

Είχε 83% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (39/47), ήταν συνεπής από το δεύτερο (64%, 14/22), και δεν απειλήθηκε ποτέ με BP. Αντίθετα ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε 5/9 προσπάθειές του, παράγοντας που του έδωσε και τη νίκη στο τέταρτο γύρο.

He's coming for the @carlosalcaraz • #AusOpen • #AO2024 pic.twitter.com/XhekdIHp2Z

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 22, 2024

Αναφορικά με την έκβαση του αγώνα, στο πρώτο set δεν άργησε να πάρει τα ηνία ο Καρλίτο, μιας και στο 3ο game έκανε το πρώτο του break (2-1). Κρατώντας στον έναν πόντο τον 24χρονο Σέρβο αύξησε τη διαφορά, και τη διατήρησε ως το φινάλε (6-4).

Στο δεύτερο μέρος κανείς από τους δύο δε ξεχώριζε ως το 6ο game (3-3), για να έρθει το δεύτερο break του No2 του κόσμου, έπειτα από διπλό BP (4-3). Κράτησε το service του με επιτυχία στη συνέχεια (5-3), έχασε SP από το service του αντιπάλου του, όμως έκλεισε το set από το δικό του στο 10ο game (6-4).

Στο  τρίτο και τελευταίο set ο Κετσμάνοβιτς είχε ξεμείνει από δυνάμεις, και δε μπορούσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς του Ισπανού, που άρχισε με break τις προσπάθειές του για τη νίκη (1-0). Με love service game αύξησε τη διαφορά, και μετά από τριπλό BP έκανε το 3-0.

Νέο hold για τον Αλκαράθ που είχε βάλει το ματς στην τελική του ευθεία (4-0), βρήκε ξανά BP και το εκμεταλλεύτηκε στο 5ο game, και έγραψε τον επίλογο της τελευταίας αναμέτρησης για σήμερα στο 6ο game, με το πρώτο του MP (6-0).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην τελική 8άδα του Happy Slam, αλλά και η 7η σ’ ένα Major. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, διεκδικώντας την 5η διαδοχική του πρόκριση σε ημιτελικά ενός Grand Slam, ενώ παραμένει και στο κυνήγι του Νο1 μετά τη διοργάνωση.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Χωρίς φρένα ο Αλκαράθ στους “8” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα