Τσιτσιπάς: Ο Ρούμπλεφ τον κράτησε στο Top-10

O Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να γνώρισε την ήττα στον 4ο γύρο του Australian Open από τον Τέιλορ Φριτς, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει αρκετούς βαθμούς καθώς πέρσι είχε φτάσει στον τελικό του τουρνουά, όμως αυτό δεν θα τον αφήσει εκτός πρώτης 10άδας αμέσως μετά το τέλος του πρώτου Grand Slam της σεζόν. 

Μετά τη νίκη του Αντρέι Ρούμπλεφ

απέναντι στον Άλεξ ντε Μινόρ, ο Τσιτσιπάς θα υποχωρήσει 3 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά τουλάχιστον θα παραμένει εντός κορυφαίας 10άδας και συγκεκριμένα στο Νο10 του κόσμου. 

Η μοναδική περίπτωση που μπορεί αυτό να αλλάξει και ο Τσιτσιπάς να βρεθεί εκτός Top-10 είναι στην…ακραία περίπτωση να κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη ο Κάμερον Νόρι, ο μοναδικός παίκτης που απειλεί τον 25χρονο Έλληνα τενίστα. 

Τελευταία φορά που ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο Νο10 του κόσμου ήταν τον Απρίλιο του 2019, ενώ από εκεί και πέρα η πιο χαμηλή θέση στη οποία έχει βρεθεί ήταν στο Νο8 τον Αύγουστο του ίδιου έτους. 

Τον Τσιτσιπά πέρασαν ήδη οι Χόλγκερ Ρούνε, Χούμπερτ Χουρκάτς και Τέιλορ Φριτς, ωστόσο το θετικό είναι για τον Έλληνα τενίστα ότι μέχρι τα χωμάτινα τουρνουά έχει να διεκδικήσει μόλις 145 βαθμούς. Πιο αναλυτικά ο Τσιτσιπάς έχει να διεκδικήσει 45 βαθμούς από το τουρνουά στο Ρόντερνταμ, 10 στο Indian Wells και 90 στο Miami Open. 

The post Τσιτσιπάς: Ο Ρούμπλεφ τον κράτησε στο Top-10 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα