Australian Open: O Ζβέρεφ “επίβίωσε” ξανά και πέρασε στους “8” (vids)

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ χρειάστηκε 4 ώρες και 5 λεπτά, αλλά κι ένα σχεδόν αλάνθαστο super tie-break για να λυγίσει τον εξαιρετικό Κάμερον Νόρι με 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(10-3) για να φτάσει στα προημιτελικά του Australian Open για 3η φορά στην καριέρα του και 11η συνολικά σε επίπεδο Grand Slam



Αυτή ήταν η 2η φορά στο φετινό Australian Open

που ο Ζβέρεφ παίρνει τη νίκη στο super tie-break, μετά από την αναμέτρηση θρίλερ του 2ου γύρου κόντρα στον Σλοβάκο Λούκας Κλάιν όπου μάλιστα είχε βρεθεί πίσω στα sets με 2-1.

Ο Γερμανός τελείωσε το παιχνίδι με 15 άσους (6 διπλά λάθη), κέρδισε το 76% των πόντων πίσω από το πρώτο service (87/114) και το 44% στο δεύτερο (16/36), σημείωσε 54 winners, υπέπεσε σε 41 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 14 ευκαιρίες για break. 

Από τη μεριά του ο Νόρι κατάφερε για 5 sets να ανταγωνιστεί τον Ζβέρεφ, ωστόσο στο super tie-break “πνίγηκε” από τα πολλά λάθη (63 συνολικά στο παιχνίδι) χάνοντας την ευκαιρία να πάρει ακόμα μια μεγάλη πρόκριση. 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να προστατεύουν το service τους, με τον Ζβέρεφ ωστόσο να βρίσκει break στο πιο καθιριστικό σημείο παίρνοντας προβάδισμα με 6-5, ενώ αμέσως μετά με ένα δύσκολο hold (έσβησε break-point) έκανε το 7-5 και το 1-0.

Ο Γερμανός βρήκε πρώτος break και στο 2ο set κάνοντας το 3-2, όμως αυτό ήταν και το τελυταίο κερδισμένο game στο set με τον Νόρι να κατακτα τα επόμενα 4, σπάζοντας δύο φορές το service του Ζβέρεφ (3-3, 5-3) ισοφαρίσοντας σε 1-1. 

Για ένα ακόμα set ο Ζβέρεφ κατάφερε να βρεί τρόπο να πάρει προβάδισμα με break (4-1), το οποίο αυτή τη φορά κράτησε μέχρι το τελος και μετά από 4 set-points προηγήθηκε εκ νέου στο παιχνιδι με 2-1. 



Με τα ποσοστά του Γερμανού στο service να χαλάνε στο 4ο set ο Νόρι έκανε το break στο 10o game, στο ίσως χειρότερο service-game στο παιχνίδι για τον Ζβέρεφ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με την πρόκριση να κρίνεται στο decider set. 

Εκεί ο Νόρι ξεκίνησε με break (1-0), με τον Ζβέρεφ όμως να απαντάει άμεσα (1-1), ενώ λίγο αργότερα ο Γερμανός έχασε 3 break-points με τον Βρετανό να κάνει ένα μεγάλο hold κρατώντας το προβάδισμα στο service του (4-3). 



To ματς πήγε στο super tie-break εκεί όπου ο Ζβέρεφ, με συνεχόμενα λάθη του Νόρι, μετέτρεψε το 2-2 σε 8-2 και αμέσως μετά σφράγισε τη νίκη με 10-3, αλλά και την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ που με τη σειρά του κέρδισε τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 6-4, 6-4, 6-0 



AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: O Ζβέρεφ “επίβίωσε” ξανά και πέρασε στους “8” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα