Η qualifier Γιαστρέμσκα κέρδισε την Αζαρένκα (vids)

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα βρίσκεται στα προημιτελικά ενός Grand Slam τουρνουά, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Βικτόρια Αζαρένκα τη Δευτέρα στη Μελβούρνη.

Η 23χρονη Ουκρανή, έκανε την υπέρβαση και επικράτησε 7-6(6), 6-4 της δις πρωταθλήτριας στο νησί (2012-13), εξασφαλίζοντας την παρουσία της στις “8” καλύτερες της διοργάνωσης, προερχόμενη από το προκριματικό ταμπλό.

Το Νο93 της παγκόσμιας κατάταξης, επέστρεψε

δύο φορές από break κάτω στο εναρκτήριο σετ ενώ έσωσε και δύο set points της Αζαρένκα, την ώρα που η Λευκορωσίδα σέρβιρε στο 6-5 games για το προβαδισμα στο σκορ.

Στο 2ο σετ, η έμπειρη Λευκορωσίδα προηγήθηκε πάλι με break (2-0), όμως η Γιαστρέμσκα με θαρραλέο και επιθετικό τένις, πέτυχε δύο ακόμη breaks στο προβληματικό σερβίς της Βίκα, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena.

“Έπαιξα πολύ επιθετικά. Σε κάποιες στιγμές ένιωθα πολύ νευρική και έντονα φορτισμένη αλλά μετά ηρέμησα και προσπάθησα να παίξω κάθε πόντο ξεχωριστά” είπε αμέσως μετά η Γιαστρέμσκα η οποία στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την 19χρονη Λίντα Νοσκόβα η οποία πήρε με απόσυρση της Ελίνα Σβιτολίνα, το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Γιαστρέμσκα έχει κερδίσει δύο πρώην πρωταθλήτριες σε Grand Slam στη Μελβούρνη καθώς πριν την Αζαρένκα, είχε αποκλείσει την πρώην κάτοχο του Wimbledon, Μαρκέτα Βοντρούσοβα.



AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Η qualifier Γιαστρέμσκα κέρδισε την Αζαρένκα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα