ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ζοτς: "Εχουμε εμπειρία να διαχειριστούμε τους τελικούς"

Κάθε προσαρμογή έπειτα από ένα φάιναλ φορ είναι αρκετά δύσκολη για τον καθένα,. ωστόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των τελικών της Α1, ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκοις έχει την απαιτούμενη εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι περιμένει σπουδαία ματς...

«Πριν αρχίσω να απαντάω στις ερωτήσεις σας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το

εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, μετά από κάθε φάιναλ φορ, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους παίκτες. Ο,τι και αν γίνει στο φάιναλ φορ, είτε είσαι πρώτος είτε είσαι τελευταίος. Εχουμε εμπειρία όμως, εμείς για να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Και κάτι που είναι σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, αλλά απαιτούνται τρεις νίκες. Αυτό θα είναι δύσκολο, έχουμε παίξει τρεις φορές φέτος με τον Ολυμπιακό. Το ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που σε όλη τη διάρκεια κερδίζαμε συνέχεια και κερδίσαμε τελικά μόλις με τέσσερις. Στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ κέρδιζε εύκολα ο Ολυμπιακός, αλλά στο τέλος η διαφορά ήταν ένας πόντος, αλλά και το ματς του Κυπέλλου που το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια χέρια και τελικά ο νικητής κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι σπουδαία ματς».

Για τους φιλάθλους και αν γίνεται να συνυπάρξουν οπαδοί των δύο "αιώνιων": «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς εξ ονόματος πολλών ανθρώπων γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Μετά τον τελικό στην πόλη μίλησα με πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού και ήταν χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο. Εξαιτίας όλων όσων έγιναν εκεί. Ο στόχος στο μέλλον πρέπει να είναι αυτός».

Για το κατά πόσο θα είναι έτοιμοι οι παίκτες -πνευματικά και σωματικά- για τους τελικούς μετά το φάιναλ φορ: «Το έχουμε σχολιάσει ξανά αυτό. Τα συναισθήματα των παικτών βρίσκονται, μετά από κάθε φάιναλ φορ, σε υψηλό επίπεδο, οπότε είναι δύσκολο να τους ετοιμάσεις. Το θέμα είναι να βρίσκονται όλοι στο 100% της ετοιμότητας. Και οι δώδεκα παίκτες. Διαθέτουμε παίκτες που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση έπειτα από ένα φάιναλ φορ. Και πραγματικά θα ήθελα να τους δω να αγωνιστούν όπως στο φάιναλ φορ γιατί αγωνίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Πόλη».

Για τη βία στα γήπεδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της: «Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Ο ΕΣΑΚΕ, πέφτει μπουκάλι, τελειώνει το παιχνίδι. Ολοι έξω. Είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ, όχι του Ομπράντοβιτς, όχι του Ιβκοβιτς. Είχα ρωτήσει τους διαιτητές στην Νέα Σμύρνη, εάν σας είχε χτυπήσει εσάς το μάρμαρο, δεν θα σταματούσατε το ματς; Οι διαιτητές είναι με τα χέρια δεμένα βάσει των κανονισμών που λένε πως πρέπει να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με κάθε τρόπο».

Απ' τη μεριά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια και από εμένα στον Ολυμπιακό. Αυτό που κάνουμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Όλοι ξέρουμε ποια ομάδα έ

Keywords
Τυχαία Θέματα