ΑΡΗΣ | Προσκύνημα στον 13ο Θεό...

Ο Νίκος Γκάλης επέστρεψε στο Αλεξάνδειο, όπου χάρισε απλόχερα μερικές από τις ομορφότερες μπασκετικές στιγμές, αποθεώθηκε από τους φίλους της πορτοκαλή θεάς και όσα συνέβησαν στο... Nick Galis Arena δεν αφησαν ασυγκίνητο κανέναν.

Διαβάστε την εκδήλωση όπως την κατέγραψε "ζωντανά" το superbasket.gr

*Η εκδήλωση περιελάμβανε φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες του Άρη και της Λιμόζ του Παναγιώτη

Γιαννάκη, με διάρκεια δύο δεκάλεπτα.

*Πίσω από τη μία μπασκέτα δέσποζε μια τεράστια φανέλα με το νούμερο 6 στο στήθος.

*Το σκηνικό στο γήπεδο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό!

*Κατά την είσοδό του στο παρκέ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που έχει κατακλύσει το "Αλεξάνδρειο".

*Τα φώτα χαμήλωσαν και όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσει η εκδήλωση!

*Στο video wall του γηπέδου παρουσιάστηκαν στιγμές από τα κατορθώματα του Νίκου Γκάλη.

*"Εικόνα επαγγελματία", χαρακτήρισε τον Νίκο Γκάλη ο Λευτέρης Κακιούσης.

*"Άλλαξε τη ροή του ελληνικού μπάσκετ ο Γκάλης. Έγινε ίνδαλμα", η δήλωση του Ηλία Ζούρου.

*Στο παρκέ βγήκαν πρώτοι οι πρώτοι συμπαίκτες του Νίκου Γκάλη.

*Ορισμένοι από τους πρώτους προπονητές του "Νικ" έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ.

*Και οι "Πελαργοί" στο γήπεδο για τον Γκάλη!

*"Εδώ φάγαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας. Γνωρίσαμε μεγάλες στιγμές. Αυτά τα παιδιά που πέρασαν προηγουμένος, αυτοί έφεραν τον Γκάλη. Ήρθε στον Άρη και δόξασε τον Άρη και δοξάστηκε. Αργήσαμε να τον τιμήσουμε, αλλά αυτό θα το κάνουμε σήμερα", τα λόγια του Γιάννη Ιωαννίδη.

*Ο Λάζαρος Λέσιτς δήλωσε: "Eίμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα εδώ και γέρασα εδώ. Φάγαμε γλυκό ψωμάκι λόγω του Γκάλη".

*Σειρά μερικών εκ των μεγαλύτερων αντιπάλων του Γκάλη να πατήσουν παρκέ.

*"Είναι μέρα που πρέπει να γελάμε! Σήμερα τιμάμε τον δικό μας Μάικλ Τζόρνταν! Ήρθε η ώρα να του πούμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Για τις ωραίες στιγμές και γιατί ένας μεγάλος σύλλογο σαν τον Άρη σε μια εποχή που έχει προβλήματα κάνει αυτή την εκδήλωση. Όλος αυτός ο κόσμος που βρίσκεται εδώ, είναι η δύναμη του Άρη", είπε ο Στιβ Γιατζόγλου.

*Αποδοκιμασίες για τους λίγους που αποδοκίμασαν τον Μπάνε Πρέλεβιτς και αποθέωση για τον Μπάνε Πρέλεβιτς, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να σηκώνεται όρθιος και να χειροκροτεί.

*Μπάνε Πρέλεβιτς: "Ευχαριστώ για την πρόσκληση, δεν χρειάστηκε να σκεφτώ για να τη δεχτώ!"

*Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πήρε με το μικρόφωνο, με τον κόσμο στο "Αλεξάνδρειο" να τον καταχειροκροτεί και τον "Δράκο" να είναι εμφανώς συγκινημένος.

*Στο παρκέ οι ομάδες του Άρη και της Λιμόζ, έχοντας ξεκινήσει προθέρμανσή για το μεταξύ τους φιλικό ματς.

*Βίντεο από το έπος του 1987. Όπως είναι φυσικό, ο ήχος του "Final Countdown" είχε την τιμητική του!

*Δηλώσεις Όντι Νόρις.

*Η ομάδα του 1987 βγήκε στο παρκέ!

*Ο Γκάλης δεν βγήκε ακόμη!

*"Είμαι σε ένα γήπεδο που έχουμε περάσει έντονες στιγμές. Χαράς και λύπης. Χαίρομαι για την κάθε στιγμή ξεχωριστά. Εύχομαι στους φίλους του Άρη να ζήσουν ξανά τέτοιες στιγμές. Ευχαριστώ τον Άρη και τους φίλους του για την τιμή που κάνουν στον μεγαλύτερο σκόρερ όλων των εποχών", ανέφερε ο Παναγιώτης Φασούλας.

*"Ζήσαμε πολλά πράγματα δίπλα στον "κολοσσό" του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τον ευχαριστούμε για όλα", τα λεγόμενα του Αργύρη Καμπούρη.

*"Ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες ο Γκάλης. Μαζί με τον Γιαννάκη έφτασαν εδώ το ελληνικό μπάσκετ. Μετά από αυτούς υπήρχε... χάος", η δήλωση του Ντίνο Ράτζα.

*Γιώργος Σιγάλας: "Είχα την τύχη να βρεθώ αντιμέτωπος με τον Γκάλη. Είχα την τύχη να μου υπογράψει μια φανέλα μου και νιώθω μεγάλη τιμή που είμαι κομμάτι της παρέας που ήρθαμε να τιμήσουμε τον Νίκο Γκάλη".

*Κώστας Ρήγας: "Θερμά συγχαρητήρια στην ΚΑΕ Άρης, έστω μετά από τόσα χρόνια. Ο Γκάλης ήταν πρότυπο αθλητή και επαγγελματία στο γήπεδο, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα σε όλους. Από την πλευρά τη δική μου, θέλω να τονίσω ότι ήμουν πανευτυχής που διαιτήτευσα αγώνες αυτού του μεγάλου αθλητή, του μεγάλου επαγγελματία".

*Ο μεγάλος Στόγιαν Βράνκοβιτς αποθεώθηκε και δήλωσε: "Είμαι περήφανος που έπαιξα στον Άρη, με τον Γιαννάκη, τον Γκάλη και τα υπόλοιπα παιδιά".

*Τζόρτνι Βιγιακάμπα: "Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ, ο Νίκος Γκάλης για μένα είναι ένας θρύλος! Σας ευχαριστώ που είμαι εδώ. Ήταν σημείο αναφοράς ο Γκάλης. Παίζαμε άμυνα, άμυνα, άμυνα, αλλά αυτός κατάφερνε συνήθως να βάζει 30 πόντους".

*"Πάντα είχα μεγάλη εκτίμηση στον Νίκο Γκάλη για τα πράγματα που έχει καταφέρει. Του το είπα κιόλας, ότι ονόμασα τον γιο μου Νικ χάρις σε εκείνον!", τα λόγια του Όντι Νόρις!

*"Είμαι έτοιμος να παίξω μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Άλλαξε το ευρωπαϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Είναι τιμή μου που έπαιξα μαζί του. Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών", δήλωσε ο Βολκόφ.

*Ντίνο Ράτζα: "Το γήπεδο αυτό μου φέρνει πολλές αναμνήσεις και συγκεκριμένα τα κίτρινα χαρτάκια που πετούσαν οι φίλαθλοι του Άρη. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Άρη που με κάλεσαν εδώ και μου έδωσαν την ευκαιρία να τον τιμήσω".

*"Γύρισα στο σπίτι μου. Όλοι το ξέρουν αυτό. Χτες κοιμήθηκα μια χαρά γιατί ήξερα ότι δεν θα αντιμετωπίσω τον Γκάλη. Σας αγαπάω!", τόνισε ο Ντορόν Τζάμσι.

*"Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Είναι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος της εκδήλωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Τι να πω για τον Νίκο Γκάλη; Κάποιες φορές τον αντιμετώπιζα, ωστόσο το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν απλά να προσπαθούμε να παίξουμε άμυνα, καθώς δεν μπορούσαμε με τίποτα να τον σταματήσουμε".

*Άφαντος ο Γκάλης!

*Παρουσίαση της Λιμόζ, με τους παίκτες της να βγαίνουν στο παρκέ, με τελευταίο τον προπονητή τους, Παναγιώτη Γιαννάκη.

*Σειρά των παικτών του Άρη να βγουν στο παρκέ και να αποθεωθούν.

*Τα φώτα χαμήλωσαν και πάλι. Η ώρα του Νίκου Γκάλη έφτασε!

*Στο παρκέ ο Νίκος Γκάλης! Αποθέωση από τους φιλάθλους στο κατάμεστο "Αλεξάνδρειο" και συνθήματα για τον Έλληνα θρύλο!

*"Νίκος Γκάλης ο, ε, ο, ε", φώναζε μεταξύ άλλων ο κόσμος στις κερκίδες!

*Μέχρι και οι παίκτες του Άρη και της Λιμόζ κατέγραψαν τις μοναδικές στιγμές!

*Φανερά συγκινημένος ο Γκάλης. Στεκόταν στη μέση του γηπέδου, βουρκωμένος, κουνούσε τα χέρια του ρυθμικά και τραγουδούσε μαζί με τον κόσμο! Απίστευτες στιγμές για τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα.

*"Σας αγαπώ πολύ!", η πρώτη δήλωση του "Νικ", με τον Βασίλη Σκουντή να του δίνει το μικρόφωνο!

*"Τι την έκανε τη μπάλα ο Θεός", τραγουδάει εκστασιασμένο όλο το "Αλεξάνδρειο", που... σύεται για τον Γκάλη, ο οποίος έπιασε στα χέρια του την πορτοκαλή θεά και έκανε το γνωστό κόλπο με τη μπάλα καθώς τη γυρνάει στο δάκτυλο του. Παραλήρημα από το κοινό! "We are the champions", ακουγόταν από τα ηχεία του γηπέδου.

*Στο video wall έπαιζε βίντεο με τα κατορθώματα του Γκάλη.

*"Δεν το κατάλαβα τώρα, το ήξερα πάντα...", απάντησε ο Νίκος Γκάλης σε ερώτηση για το αν βλέπει πόσο τον αγαπά ο κόσμος.

*"Αυτό είναι το σπίτι μου και αυτοί είναι η οικογένειά μου. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι, από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου", δήλωσε μέσα σε αποθέωση ο θρύλος του μπάσκετ!

*Αγκαλιά Γκάλη-Γιαννάκη που "σήκωσε" στον... αέρα το "Αλεξάνδρειο"!

*Στο πλευρό του Γκάλη η γυναίκα του και η κόρη του.

*"He is... Θεός", είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Nova για τον Γκάλη.

*"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή να κρεμάει τη φανέλα του η αγαπημένη του ομάδα ψηλά, στην οροφή. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, κανείς δεν μπορεί να διακριθεί μόνος του. Ευχαριστώ συμπαίκτες, προπονητές και τη διοίκηση του Άρη. Πιο πολύ από όλους μας έδωσε φτερά ο κόσμος μας", είπε ο Νίκος Γκάλης. Ο "Νικ" πιάνει ξανά στα χέρια του την μπάλα και κάνει τα... κόλπα του!

*Στη συνέχεια έγινε μια αγκαλιά με τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου και όλοι μαζί έκαναν το καθιερωμένο "ζντο".

*Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το φιλικό, με τον Γκάλη να πετάει ψηλά την μπάλα για το τζάμπολ!

*Ξεκίνησε το φιλικό μεταξύ του Άρη και της Λιμόζ. Ευκαιρία να αποφορτιστεί κάπως το κλίμα συγκίνησης για τον Νίκο Γκάλη. Θυμίζουμε ότι το ματς θα διαρκέσει 20 λεπτά.

*"Νίκος Γκάλης στη Nova: "Τι να πω, πιο πολυ χάρηκε ο κόσμος, εύχομαι να μην ξέχασε κανείς τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε σε αυτό το γήπεδο", τόνισε αρχικά και συνέχισε: "Τα παιδιά θα πρέπει να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Η Ελλάδα έχει ταλέντα, είναι κρίμα να χαθεί το μπάσκετ από την χώρα, πρέπει να αγαπάνε αυτό που κάνουν".

Για την κόρη του: "Θα τα δει και η κόρη μου, όσο μεγαλώνει θα καταλαβαίνει. Δεν βλέπω παλιούς αγώνες, γιατί συγκινούμε. Βλέπω που και που όμως. Οι αγώνες είναι ατελείωτοι. Υπάρχουν τόσες ωραίες στιγμές! Καλύτερα αργά, παρά ποτέ. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα, τον κόσμο που ήρθε".

Για όταν ήρθε στην Ελλάδα, τι πίστευε: "Πίστευα στον εαυτό μου. Δεν ξέρεις όταν είσαι πιτσιρικάς τι θα γίνει. Ήξερα όμως το ταλέντο μου και την θέλησή μου".

Για το αν υπάρχει επόμενος Γκάλης: "Τι να πω αυτό δεν το ξέρουμε, μακάρι!"

*Τέλος πρώτου δεκαλέπτου, με τη Λιμόζ να προηγείται 64-71, καθώς το ματς ξεκίνησε από το 50-50!

*Ο Γιάννης Ιωαννίδης μέσω αποδοκιμασιών διάβασε δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια, οι αποδοκιμασίες έδωσαν τη θέση τους στα χειροκροτήματα, καθώς ο Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής το γήπεδο του Άρη θα ονομάζεται "Nick Galis Hall"!

*Έγιναν και τα αποκαλυπτήρια!

*Ξανά στο παρκέ ο Γκάλης!

*"Ο Νίκος Γκάλης πήρε την θέση που του αξίζει στην ομάδα. Εμείς θέλαμε να αποκαταστήσουμε την ιστορία και ξεκινήσαμε από το Νίκο Γκάλη. Έπρεπε ένα λάθος που συνέβαινε, να κλείσει... Την απάντηση την δίνουμε εμείς οι ίδιοι απόψε εδώ", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

*Ο πρόεδρος της Λιμόζ βράβευσε τον Γκάλη.

*Ο Αντώνης Ασημακόπουλος του Άρη υποκλίθηκε μπροστά στον "Νικ", τον χαιρέτησε και του χάρισε μια φανέλα σε κορνίζα. Όλοι οι παίκτες των "κίτρινων" φορούν μπλούζες "Νίκος Γκάλης" με το νούμερο 6!

*Στον αέρα του γηπέδου υψώθηκε η φανέλα του Νίκου Γκάλη! Μεγάλη η συγκίνηση του Έλληνα θρύλου.

*Το στεφάνι το οποίο φέρει τα λάβαρα από τους τίτλους του Άρη κατέβηκε σιγά-σιγά. Όλα τα φλας στράφηκαν στον Γκάλη.

*Στην κορυφή του γηπέδου η φανέλα του Νίκου Γκάλη!

*Απίστευτη σκηνή με τον Όντι Νόρις να τραβάει βίντεο τις μοναδικές στιγμές!

*"Show must go on" από τα μεγάφωνα του γηπέδου."Νίκος Γκάλης οέ οέ οέ" από τον κόσμο!

*"Δεν υπάρχει επόμενη στιγμή, μετά από αυτό! Αυτή είναι η μεγαλύτερη", είπε ο Νίκος Γκάλης για το Ευρωμπάσκετ του '87.

*Ο Νίκος Γκάλης αποχώρησε από το παρκέ γνωρίζοντας για ακόμα μία φορά την αποθέωση.

*Η τιμητική εκδήλωση για τον θρύλο του μπάσκετ έφτασε στο τέλος της.

Keywords
αρης, σας ευχαριστώ, πιο πολυ, nick, arena, superbasket, video, θεσσαλονικη, καε, nova, ζντο, ελλαδα, σαμαρας, ευρωμπασκετ, Αννα Πρελεβιτς, Αντωνης Σαμαρας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ξανα, βγαινουν, βιντεο, γυναικα, ηχεια, ηχος, θρυλος, μπασκετ, ρηγας, τυχη, ωρα, αγκαλια, αγωνες, αξιζει, αλλαξε το, αμυνα, αναμνησεις, απλα, αρβανιτης, βρισκεται, γινει, γηπεδο, γκαλης, δυναμη, δηλωση, διοικηση, δικη, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εμφάνιση, εποχη, επρεπε, ζωης, θεα, ιωαννιδης, καε, καε αρης, κλιμα, λαβαρα, λαθος, λογια, μπλουζες, νικο, νικος γκαλης, ντινο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομπραντοβιτς, παιδια, πιο πολυ, ροη, προβληματα, σας ευχαριστώ, συγκεκριμενα, συνεχεια, συγχαρητηρια, σιγαλας, σπιτι, συνθηματα, τιμη, φυσικο, φτερα, φορα, χαρα, arena, γλυκο, ηρθα, χωρα, κομματι, λαζαρος, nick, μια φορα, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, κορνιζα, σκηνη, superbasket, της παρεας, θελω να, υπεροχο, ξεκινησε, χερια
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα