Αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα Σκωτίας

19:57 7/5/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από συνάντηση στο «Χάμπντεν Παρκ», η διοργανώτρια αρχή της σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε πως από τη First Division (δεύτερη τη τάξει κατηγορία) θα ανεβαίνει απευθείας στην Πρέμιερ Λιγκ μόνο μία ομάδα, ενώ οι τρεις που θα ακολουθούν στον βαθμολογικό πίνακα, θα αγωνίζονται σε μπαράζ παιχνίδια με τον προτελευταίο (11ο) της πρώτης κατηγορίας.
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να προβιβάζεται στα «σαλόνια» μόνο μία ομάδα, ενώ συγχρόνως από εκεί θα αποχωρεί επίσης μόνο μία, καθώς στον προτελευταίο θα

δίνεται η ευκαιρία να... παίξει τα ρέστα του για να μείνει.
Ωστόσο, παρέμεινε ίδια η δομή των τεσσάρων κύριων πρωταθλημάτων, αφού παρά τις λοιπές αλλαγές, στην πρώτη κατηγορία θα υπάρχουν 12 ομάδες, ενώ στις τρεις που ακολουθούν, από δέκα. Αυτό που εκκρεμεί είναι να αποφασιστούν οι οικονομικοί όροι του νέου συστήματος, καθώς απαιτείται η ομόφωνη συγκατάθεση και των 42 ομάδων.
Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος πρόεδρος της Πρέμιερ Λιγκ, Ραλφ Τόπινγκ, ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος που η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας πήρε την απόφαση να δείξει έναν δρόμο προόδου για το άθλημά μας στη χώρα. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα για να καταφέρουμε τον στόχο μας. Όμως, όπου υπάρχει επιθυμία υπάρχει και λύση. Ήρθε η ώρα για δράση».

Keywords
Τυχαία Θέματα