ΑΡΗΣ | "Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον Γκάλη..."

Η παρουσία των ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ στην εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν γι αυτόν, κατά τη γνώμη του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος σε δηλώσεις του στον "NovaΣΠΟΡ 94,6" ευχαρίστησε τον "Νικ" για το γεγονός ότι πήρε από το... χέρι το ελληνικό μπάσκετ και το έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Διαβάστε όσα είπε ο επί σειρά ετών βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

Για την εκδήλωση που είναι

προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: "Για αρχή θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους που είχαν την ιδέα να τιμήσουν ένα τόσο μεγάλο άνθρωπο και καταπληκτικό αθλητή. Εδώ υπάρχουν μόνο άνθρωποι του μπάσκετ και λάτρεις του αθλήματος".

Για το αν άργησε να γίνει μία τέτοια εκδήλωση: "Δεν είναι δικό μου θέμα να πω πότε και πως. Τέτοιες εκδηλώσεις αξίζει να γίνονται, γιατί ο Γκάλης άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ. Εμείς που ασχολούμαστε με το άθλημα, του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και η παρουσία μας εδώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για να τον τιμήσουμε. Τη δεκαετία του 80’ και του 90’, ο Νίκος ήταν αυτός που πήρε το ελληνικό μπάσκετ από το... χέρι και το πήγε εκεί που είναι".

Για το αν η Θεσσαλονίκη μπορεί να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο που ήταν κάποτε στο μπάσκετ: "Κάθε πόλη είναι ικανή, δεν χωρά αμφιβολία. Άλλωστε, το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα. Για να πετύχει η συνταγή χρειάζονται πολλά συστατικά. Από τις διοικήσεις, τον κόσμο και το όραμα που υπάρχει. Αν δεν υπάρχει πρόγραμμα με στόχους, δεν μπορεί να πετύχει τίποτα εν μία νυκτί".

Για το μέλλον του: "Δεν μπορώ να πω κάτι. Πάντως, πρώτη φορά βλέπω από αυτή τη θέση τους πάγκους και η αλήθεια είναι πως μου λείπουν. Ένας άνθρωπος που δουλεύει με τόση πίεση δικαιούται να μείνει λίγο εκτός. Αυτό το καλοκαίρι, αφού εξετάσω τις προτάσεις, θα δούμε που θα είμαι".

Keywords
Τυχαία Θέματα