Νέα έκθεση «Mobility Report» της Ericsson

Δείχνει ταχύτατη εξάπλωση των smartphones και διπλασιασμό της κίνησης data από κινητά.

Δελτίο Τύπου

Η τελευταία έκδοση του Mobility Report της Ericsson (NASDAQ:ERIC), μια έκθεση η οποία μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως ‘Ericsson Traffic and Market Report’, αποκαλύπτει ότι το 40 τοις εκατό, περίπου, όσων

τηλεφώνων πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2012 ήταν ‘έξυπνα κινητά’ (smartphones). Η κίνηση δεδομένων διπλασιάστηκε από το τρίτο τρίμηνο του 2011 μέχρι την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ετήσιο σωρευτικό ρυθμό (CAGR) της τάξης του 50 τοις εκατό για το διάστημα 2012 έως 2018, κυρίως λόγω των εφαρμογών και της διακίνησης αρχείων video.

Οι έρευνες της Ericsson δείχνουν ότι οι εφαρμογές online video έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στην αύξηση της κίνησης στα δίκτυα κινητής, καθώς αντιπροσωπεύει το 25 τοις εκατό της συνολικής κίνησης των smartphone και το 40 τοις εκατό της κίνησης των tablet. Τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν νέες ανάγκες στα δίκτυα, τα οποία θα πρέπει να μπορούν να παρέχουν ποιοτική επικοινωνία οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος.

Ο κ. Douglas Gilstrap, επίτιμος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Στρατηγικής στην Ericsson, δήλωσε τα εξής: “Οι συσκευές τύπου smartphone και tablet έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, και παράλληλα έχουν ανεβάσει τις προσδοκίες μας σε σχέση με την ποιότητα των δικτύων κινητής. Η έννοια του mobility αποτελεί ένα όλο και πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Έχουμε το κινητό ή τo tablet δίπλα μας, έτοιμοι να επικοινωνήσουμε με τους γνωστούς μας ή να αποκτήσουμε πρόσβαση σε πληροφορίες και ψυχαγωγία ανά πάσα στιγμή.”

Το σύνολο των συνδρομητών στα δίκτυα κινητής αναμένεται να αγγίξει τα 6,6 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2012 και τα 9,3 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2018. Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι συνδρομές που αφορούν την επικοινωνία μεταξύ μηχανών (machine-to-machine). Το τρίτο τρίμηνο του 2012, η Κίνα συνέβαλε κατά 35 τοις εκατό, περίπου, στις νέες συνδέσεις (net additions), με την προσθήκη 40 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών. Η Βραζιλία (9 εκατομμύρια), η Ινδονησία (7 εκατομμύρια), και οι Φιλιππίνες (5 εκατομμύρια) ακολούθησαν από πλευράς νέων συνδέσεων. Συνολικά, η διείσδυση της κινητής σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε το 91 τοις εκατό το τρίτο τρίμηνο του 2012, με το σύνολο των συνδρομητών να αγγίζει πλέον τα 6,4 δισεκατομμύρια περίπου. Σε ετήσια βάση, οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 9 τοις εκατό, περίπου, με το 2% αυτών να προστίθεται το τελευταίο τρίμηνο.

Μέχρι τα μέσα του 2012, η πληθυσμιακή κάλυψη των δικτύων LTE έφτανε τα 455 εκατομμύρια, περίπου, σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σε πέντε χρόνια, περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της γης αναμένεται να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα δίκτυα LTE.

Το LTE είναι η τεχνολογία με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης και αποδοχής στην ιστορία των κινητών επικοινωνιών. Αυτή τη στιγμή, αναπτύσσονται δίκτυα LT

Keywords
Τυχαία Θέματα