«Τζάνειο»: Νοσηλευτής ξυλοκοπήθηκε από 25χρονο – Στη δικαιοσύνη η διοίκηση του νοσοκομείου

Ακόμα ένα περιστατικό βίας προστίθεται στη μακριά λίστα των επιθέσεων που δέχονται καθημερινά οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή τη φορά ένας νοσηλευτής στο Τζάνειο Νοσοκομείο, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από έναν αγανακτισμένο 25χρονο ασθενή, εξαιτίας της πολύωρης αναμονής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στο χειρουργικό ιατρείο και όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, εάν δεν ήταν οι άλλοι συνοδοί και ασθενείς, να παρέμβουν και να τον

σώσουν από τα χέρια του εξοργισμένου ασθενή, το θύμα θα ήταν σήμερα σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Αναφορικά με την καταγγελία του Γιαννάκου ότι η διοίκηση άφησε απροστάτευτο τον νοσηλευτή, ο διοικητής του Τζάνειου Νοσοκομείου Ηλίας Γουζουάσης, δήλωσε στο topontiki.gr πως: «Το νοσοκομείο θα καλύψει πλήρως τα νομικά έξοδα του νοσηλευτή με απόφαση του Δ.Σ. Επιπλέον θα καταθέσουμε μήνυση στον 25χρονο για παρακώληση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (γιατί ήμασταν σε εφημερία) και φθορά δημόσιας περιουσίας».

Πώς έγινε η επίθεση στο Τζάνειο

Η νέα επίθεση έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι όταν ένας 25χρος νεαρός που εξετάζονταν  στο χειρουργικό ιατρείο των επειγόντων του Τζάνειου Νοσοκομείου που εφημέρευε, «επειδή θεώρησε ότι αργούν σηκώθηκε επάνω από την εξεταστική κλίνη και περιέλαβε στο ξύλο τον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα. Τον έκανε… μαύρο στο ξύλο…. Εάν δεν ήταν άλλο  άτομο  που περίμενε να εξετασθεί  ο ίδιος ή αυτόν που συνόδευε, να παρέμβει μπορεί να είχαμε χειρότερα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο 25χρονος έσπασε ότι βρήκε μπροστά του προκαλώντας τρόμο και αναστάτωση στο προσωπικό αλλά και στους πολίτες, ασθενείς και συνοδούς, που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στα ΤΕΠ που εφημέρευαν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε και κατέφθασαν οι φύλακες του νοσοκομείου και λίγο αργότερα και οι άνδρες της αστυνομίας.  Η αστυνομία οδήγησε τον νεαρό και τον νοσηλευτή στο τμήμα όπου το τελευταίος υπέβαλε μήνυση και σήμερα θύτης και θύμα παρουσιαστήκαν στο αυτόφωρο.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, καθώς το φαινόμενο της βίας στους υγειονομικούς τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ιωνία: Ποινική δίωξη για πέντε πλημμελήματα στα μέλη του Ρουβίκωνα

Έρευνα: Μεθυσμένοι 14 στους 100 οδηγούς το Σαββατοκύριακο – Νέοι άνδρες έως 36 ετών οι περισσότεροι

Νέα χυδαία επίθεση Μπέου σε δημοσιογράφο: «Σκουπίδια, πατσαβούρες – Μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο μωρή» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζάνειο, Νοσηλευτής, 25χρονο –,tzaneio, nosileftis, 25chrono –