Half Note Jazz Club: Πρόγραμμα live εμφανίσεων 9-16 Nοεμβρίου

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥESPEN BERG TRIO – DIMITRIOS VASSILAKIS

Με αφορμή την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ “Fjære” και την επικείμενη κυκλοφορία της νέας συνεργασίας με τον Δημήτρη Βασιλάκη το τρίο του Espen Berg έρχεται από τη Νορβηγία στο Half Note Jazz Club, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, για μια μοναδική εμφάνιση την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Η μελωδική και ρυθμικά πολύπλοκη μουσική του Espen Berg χρησιμεύει

ως βάση για τη δυναμική και ιδιοσυγκρασιακή αλληλεπίδραση του τρίο με την αυθόρμητη πρόζα στο σαξόφωνο του Δημήτρη Βασιλάκη.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης με διεθνή καριέρα, βραβευμένη δισκογραφία από το BBC στην Candid Records, παρουσιάσεις σε Birdland, Dizzy’ s ClubJazz at the Lincoln Center, Yale, Smithsonian, United Nations, Ronnie Scott’s – London Jazz Festival, συνεργάζεται με το τρίο από το 2019 και η νέα τους ηχογράφηση “Daedalus Project – Persephone” θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Candid Records.

Ο Espen Berg είναι διεθνώς βραβευμένος πιανίστας. Το 2016 έλαβε το μεγαλύτερο βραβείο μουσικής της Νορβηγίας, «JazZtipendiate», στο Φεστιβάλ Molde Jazz. Είναι μέλος του προγράμματος εκκίνησης της νορβηγικής τζαζ το 2018 και το Espen Berg Trio ορίστηκε επίσημος πρεσβευτής του NTNU στο Τρόντχαϊμ Jazzfestival το 2016.

Παίζουν οι μουσικοί:

Dimitrios Vassilakis – σαξόφωνα, Espen Berg – πιάνο,

Bárður Reinert Poulsen – μπάσο, Simon Olderskog Albertsen – ντραμς

Videos:

Dimitrios Vassilakis & Espen Berg Trio| RIJF

Demeter

Espen Berg Trio

Listen on Spotify: https://open.spotify.com/album/3xLjWokGC6B0MxoeLpv2xT

Follow them on FB: https://www.facebook.com/espenbergmusic

Official YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC5QWZ_Z63zTypbfuuYmOSAg

Official sites: https://espenberg.no/

Με την ευγενική χορηγία

Info

ESPEN BERG TRIO |DIMITRIOS VASSILAKIS

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10€

Προπώληση εισιτηρίων https://www.more.com/music/espen-berg-trio-dimitrios-vassilakis/

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ-ΑΔΑΜ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ – «ΤΑ ΝΤΟΥΕΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ»

Η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι, μας προσκαλούν στις 10-11-12 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club για να τραγουδήσουμε παρέα τα ντουέτα του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία.

Μαζί με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών, μας ταξιδεύουν σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, ξυπνώντας μας μνήμες από τους αγαπημένους ήρωες της μεγάλης οθόνης και την ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών.

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν στο βιογραφικό τούς λαμπρές συνεργασίες που επηρέασαν και καθόρισαν την καλλιτεχνική τους πορεία.

Η Μιρέλα έχει συνεργαστεί, δισκογραφικά και επί σκηνής, με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Καζούλλης και πολλούς άλλους.

Ο Αδάμ έχει συνεργαστεί, δισκογραφικά και επί σκηνής, με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Φωτεινή Δάρρα, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μίμης Πλέσσας, Μαρινέλλα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μαρκόπουλος και πολλούς άλλους.

Την Μιρέλα και τον Αδάμ συνοδεύουν:

Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθάρα

Δημήτρης Μουτάφης: μπάσο

Θανάσης Τερψιόπουλος : πιάνο

Δημήτρης Χριστοδουλάκης : τύμπανα

Info

ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ – ΑΔΑΜ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

ΤΑ ΝΤΟΥΕΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10 €

Προπώληση εισιτηρίων: ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ – ΑΔΑΜ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ «ΤΑ ΝΤΟΥΕΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» | Εισιτήρια online! | More.com

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥGRIGORIS THEODORIDIS TRIO WITH SPECIAL GUESTS DAVID LYNCH & ANDREAS POLYZOGOPOULOS

Το τρίο του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη θα παρουσιάσει ένα σετ με συνθέσεις από το ντεμπούτο του album “Green Of Silence”, σε μια μοναδική βραδιά, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club.

Στο πιάνο ο Ορέστης Πετράκης και στα τύμπανα ο Ούγγρος Attila Gyarfas που εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη σε διαφορά project εντός και εκτός της χώρας.

Στο δεύτερο σετ το σχήμα θα εμπλουτιστεί με δύο από τους καλύτερους εγχώριους μουσικούς, τον David Lynch στο σαξόφωνο και τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα.

Το κουιντέτο πλέον θα παρουσιάσει συνθέσεις των Kenny Wheeler, Gary Peacock,Wolfgang Muthspiel κ.α.

Στη σκηνή του Half Note Jazz Club, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Ορέστης Πετράκης – πιάνο

Attila Gyarfas – drums

Γρηγόρης Θεοδωρίδης – κοντραμπάσο

Special guests: David Lynch – σαξόφωνο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα

Info

Grigoris Theodoridis trio

(special guests: David Lynch, Andreas Polyzogopoulos)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10€

Προπώληση εισιτηρίων: GRIGORIS THEODORIDIS TRIO WITH SPECIAL GUESTS | Εισιτήρια online! | More.com

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ LIVE

Μετά την sold out εμφάνιση στο Half Note Jazz Club, η Τίνα Αλεξοπούλου θα μας μαγέψει για ακόμη μια βραδιά, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου!

Με jazzy διάθεση και αξεπέραστες μελωδίες, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας μερικά από τα διαμάντια του παγκόσμιου ρεπερτορίου: ‘Life is a cabaret’, ‘Put the blame on me’, ‘Big Spender’, ‘I wanna be loved by you’, ‘Diamonds are girl’s best friend’ κ.α. Δεν λείπουν τα swing, latin και ελληνικά τραγούδια.

Με την υπέροχη φωνή της και την ευκολία να ερμηνεύει τραγούδια σε 8 γλώσσες – αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ελληνικά και αραβικά- θα μας μεταφέρει νοητά σ’ ένα μουσικό ταξίδι με κοσμοπολίτικη αύρα, στο χώρο και το χρόνο, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στο Half Note Jazz Club!

Guest εμφάνιση η μοναδική Μαργαρίτα Αμαραντίδη.

Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Κιθάρα – Γιώργος Πατσιώτης

Πιάνο – Brian Voll

Σαξόφωνο και κλαρινέττο – Αλέξης Στενάκης

Κοντραμπάσο – Μάνος Λούτας

Ντραμς – Κώστας Καλογήρου

Λίγα λόγια για την Τίνα Αλεξοπούλου:

Είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Master in Performing Arts, University of Exeter.

Έχει εμφανιστεί σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στο 12ήμερο Φεστιβάλ στη Βυρητό – Λίβανος, event στην Μόσχα, στο Four Seasons Hotel στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κ.α. Με το μουσικό αφιέρωμα στην μνήμη της Μελίνας Μερκούρη έδωσε παραστάσεις στο Παρίσι στο θέατρο “La Reine Blanche” το 2014. Μάλιστα τραγούδησε με τον Νίκο Αλιάγα στην Ελληνική Κοινότητα Παρισίων. Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Νάντη, Μασσαλία, Νίκαια, Saint Germain En-Laye, Evry, Γενεύη, Sarzeau και ολοκληρώθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσία του αδερφού της Μελίνας, Σπύρου Μερκούρη.

Διαθέτει ανεξάντλητο ρεπερτόριο σε 8 γλώσσες και έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μια μικρή γεύση από την προηγούμενη εμφάνιση στο Half Note Jazz Club

Info

ΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ LIVE

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10€

Προπώληση εισιτηρίων https://www.more.com/music/tina-aleksopoulou-live/

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥDIMITRIS TSAKAS: «LYRICALLY IN TUNE» – Η ΤΖΑΖ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Οι Νότες Γίνονται Λόγια και η Μουσική Γίνεται Ποίηση.

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, το Half Note Jazz Club υποδέχεται τον Δημήτρη Τσάκα για μια μοναδική βραδιά, που θα μας μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο μουσικής, ποίησης και τζαζ.

Υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα, η φωνή της Αναστασίας Κωνσταντινίδου, η κιθάρα του Άλκη Νίλεντ, το κοντραμπάσο του Κίμωνα Καρούτζου, τα ντραμς του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και το σαξόφωνο του πολυπράγμωνα τζαζίστα, θα δημιουργήσουν μια απαράμιλλη συνθετική εμπειρία.

Ο Δημήτρης Τσάκας είναι σαξοφωνίστας και συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου σαν σολίστας στο “Blade Runner anniversary album” καθώς και στο “The Stephen Hawking tribute”. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η ΚΟΑ, η Συμφωνική και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την οποία και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Charlie Parker with strings”.καθώς και σαν σολίστας στην συμφωνική version του εμβληματικού “Dark side of the moon” των Pink Floyd με μεγάλη επιτυχία.

Επιμελείται το “Τζαζ στην πλατεία”, μια σειρά από τζαζ εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, καθώς και τις τζαζ εκδηλώσεις του μουσείου του ιδρύματος

Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Έχει στο ενεργητικό του τρία άλμπουμ: “Growing up”, “A mαn dreams” και το “Back of Beyond” που κυκλοφόρησε το 2021.

Το καινούργιο του προσωπικό άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024.

Αναστασία Κωνσταντινίδου – φωνή

Άλκης Νίλεντ – κιθάρα

Κίμωνας Καρούτζος – κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – ντραμς

Δημήτρης Τσάκας – σαξόφωνο

Info

DIMITRIS TSAKAS “LYRICALLY IN TUNE” Η ΤΖΑΖ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10 €

Προπώληση εισιτηρίων: DIMITRIS TSAKAS – LYRICALLY IN TUNE | Εισιτήρια online! | More.com

www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Keywords
half note, note, jazz, club, live, προγραμμα, club, half note, jazz, note, s club, jazz festival, david lynch, four seasons, pink floyd, πεμπτη, εμφάνιση, bbc, yale, london, festival, νέα, project, https, facebook, youtube, channel, sites, κυριακη, καλοκαιρι, αδαμ, σαββατο, εισιτήρια, online, david, σετ, wanna, latin, αθηνα, master, ελλαδα, hotel, αιγυπτος, μνήμη, θεατρο, νικαια, ντραμς, runner, hawking, κοα, ΕΡΤ, pink, συγκεκριμένο, βιογραφικο, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, μαρινελλα, λιβανος, τσακας, μνήμη, ιδρυμα θεοχαρακη, ιταλικα, καριερα, κιθαρα, μουσικη, νταλαρας, πλαισιο, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, bbc, runner, youtube, αγορα, αδαμ, αλκινοος ιωαννιδης, αραβικα, ατμοσφαιρα, αυρα, αφορμη, βραδια, γαλλικα, γερμανικα, γευση, γινεται, γινονται, δαρρα, δευτερο, δευτερα, δρακος, εισιτήρια, εμφάνιση, επιτυχια, ερχεται, ζωνη, ηρωες, η φωνη, ιδρυμα, ιωαννιδης, ισπανικα, ηχογραφηση, κοα, λαυρεντης μαχαιριτσας, λογια, μαχαιριτσας, μιμης, μιλτος πασχαλιδης, μιμης πλεσσας, μοσχα, νικο, νορβηγια, νοτες, ντραμς, ομαδα, ποιηση, ορεστης, παπακωνσταντινου, παρισι, πεμπτη, πιανο, σαββοπουλος, σαξοφωνο, σαββατο, σετ, συγκεκριμένο, σειρα, σκηνες, σπυρου, τιμη, τρια, τυμπανα, φεστιβαλ, φωνη, φορα, channel, david lynch, δημητρης, david, ελληνικα, festival, four seasons, γλωσσες, hawking, hotel, https, project, jazz festival, κωστας, κυριακη, latin, london, master, ορχηστρα, peacock, pink, pink floyd, ποτο, s club, sites, σκηνη, ταξιδι, θεσεις, υπεροχη, wanna, yale
Τυχαία Θέματα