Πόλεμος στη Γάζα: Το δράμα του Σκωτσέζου πρωθυπουργού και η ετοιμότητα της SAS στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας αγωνιά για την τύχη των πεθερικών του, που είναι παγιδευμένα στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που στην Κύπρο βρίσκεται μια μονάδα επίλεκτων της βρετανικής SAS, έτοιμη να επέμβει όταν δοθεί σχετική εντολή.

Στις 27 Οκτωβρίου, ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός, Χούμζα Γιουσάφ είχε γράψει στην

πλατφόρμα «Χ»: «Η Γάζα δέχεται έντονους βομβαρδισμούς. Οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την οικογένειά μας που είναι παγιδευμένη στην εμπόλεμη ζώνη εδώ και σχεδόν 3 εβδομάδες. Δυστυχώς δεν έχουμε νέα για τα πεθερικά μου. Ανησυχώ για όλους τους αθώους που υποφέρουν για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν».

Gaza is under intense bombing.

Telecommunications have been cut.

We can't get through to our family who have been trapped in this war zone for almost 3 weeks.

We can only pray they survive the night.

How many more children have to die before the world says enough?

— Humza Yousaf (@HumzaYousaf) October 27, 2023

Ωστόσο χθες (29/10), ο κ. Γιουσάφ γνωστοποίησε, με νέα ανάρτησή του, πως κατάφερε να επικοινωνήσει με τους γονείς της συζύγου του, οι οποίοι όμως ξεμένουν από καθαρό πόσιμο νερό.

We heard from my in-laws in Gaza this morning, they are alive, thank God. However, they have run out of clean drinking water.

The UN resolution must be implemented. We need the violence to stop, and for significant amounts of aid to get through without delay.#CeasefireNow

— Humza Yousaf (@HumzaYousaf) October 29, 2023

Να σημειωθεί πως οι γονείς της συζύγου του Σκωτσέζου πρωθυπουργού, Ελίζαμπεθ και Μάγκεντ Ελ Νάκλα έφτασαν στη Γάζα μία εβδομάδα πριν αρχίσει ο πόλεμος για να επισκεφτούν την μητέρα του πεθερού του, που είναι 92 χρόνων και κατοικεί στη Γάζα μαζί με τον γιό της, που είναι γιατρός και έχει τέσσερα παιδιά εκ των οποίων ένα μωρό δύο μηνών.

Σε ετοιμότητα στην Κύπρο η επίλεκτη μονάδα SAS

Το Λονδίνο τηρεί σκληρή γραμμή απέναντι στους Παλαιστίνιους της Γάζας, συντασσόμενο πλήρως με την αμερικανική πολιτική. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο, όπως γράφει η Sun, άνδρες της επίλεκτης μονάδας SAS έχουν αναπτυχθεί στην Κύπρο.

Οι επίλεκτοι της SAS έχουν εκπαιδευτεί για αποστολές διάσωσης ομήρων και μπορεί να αναλάβουν δράση για την απομάκρυνση Βρετανών πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη.

Σύμφωνα με τη Sun, περίπου 200 Βρετανοί πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στη Γάζα και πέντε κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς.

Εκτός από την μόνιμη μονάδα της SAS που βρίσκεται στην Κύπρο, στο νησί έφτασαν και άλλοι 100 αξιωματικοί ειδικοί στη διαχείριση κρίσεων.

Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αξιωματούχοι στο Λονδίνο εκφράζουν φόβους ότι αν η κατάσταση επιδεινωθεί μπορεί να παγιδευτούν Βρετανοί και σε άλλα σημεία, όπως στην Αίγυπτο και στο Λίβανο.

Αξιωματικοί του βρετανικού υπουργείου άμυνας βρίσκονται ήδη στην Αίγυπτο, για να συμβάλουν στην προσπάθεια απομάκρυνσης των Βρετανών σε περίπτωση που το Κάιρο χαλαρώσει τον κλοιό στη Γάζα και μπορέσουν να περάσουν από τη Ράφα ξένοι υπήκοοι που είναι παγιδευμένοι στον παλαιστινιακό θύλακα.

Διαβάστε επίσης:

Μάθιου Πέρι: Το «αντίο» των φαν και οι 15 ατάκες που συνοψίζουν τη ζωή του (Video)

Mάθιου Πέρι: Αποχαιρετώντας το πιο αστείο «Φιλαράκι» – «Όταν πεθάνω, να αναφέρετε το “Friends” μετά το “βοηθούσε ανθρώπους”»

Φρέντι Μπελέρης από τη φυλακή: Οι δικαστές διαστρεβλώνουν τον νόμο και αγνοούν διαδικαστικές προθεσμίες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Γάζα, Σκωτσέζου, SAS, Κύπρο,polemos, gaza, skotsezou, SAS, kypro