Κίνα: Εξαφανίζονται καθημερινά 1.370 ηλικιωμένοι

ΚΟΣΜΟΣ

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η εξαφάνιση ηλικιωμένων Κινέζων, καθώς υπολογίζεται ότι η αδιαφορία των παιδιών οδηγεί στην εξαφάνιση 500.000 ηλικιωμένων το χρόνο ή περίπου 1.370 την ημέρα.

Συχνά οι ηλικιωμένοι Κινέζοι εξαρτώνται από τα παιδιά τους για συναισθηματική και οικονομική ενίσχυση και η φροντίδα των μεγαλυτέρων θεωρείται μία από τις πιο ιερές αξίες της κινεζικής κοινωνίας.

Αλλά οι δεκαετίες της έντονης οικονομικής ανάπτυξης έχουν οδηγήσει πολλούς νέους στο να επικεντρώνουν περισσότερο στην καριέρα τους παρά στην φροντίδα των γονιών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα

του Independent, που επικαλείται στοιχεία κινεζικού Ινστιτούτου, περίπου 500.000 ηλικιωμένοι Κινέζοι εξαφανίζονται κάθε χρόνο δηλαδή 1.370 κάθε ημέρα. Περισσότερο από το 80% των ηλικιωμένων εντοπίζονται στις πόλεις και πρόκειται για άτομα που πάσχουν από ασθένειες σχετικές με τη μνήμη και το ένα τέταρτο από αυτούς έχουν διαγνωστεί με άνοια.

Μετά από 4 δεκαετίες Δρακόντειων μέτρων για τον έλεγχο των γεννήσεων ο πληθυσμός της χώρας γερνάει. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το Πεκίνο πέρασε νόμο το 2013 με τον οποίο υποχρεώνει τα παιδιά να επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους και έφτιαξε μία λίστα υποχρεώσεων για να καλύψει τις πνευματικές ανάγκες των ηλικιωμένων.

Παρατηρητές κατέκριναν τα μέτρα καθώς όπως ανέφεραν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αλλά είναι ενδεικτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα από την γήρανση του πληθυσμού. Μέχρι το 2050, το 30% του πληθυσμού θα είναι άνω των 60 ετών ένα μεγάλο ποσοστό σε σχέση με το 20% παγκοσμίως και το 10% των ηλικιωμένων που ζούσαν στη χώρα σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό το 2.000.

Κίναεξαφανίσεις ηλικιωμένωνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα