Οι ανησυχίες για σκληρό Brexit ωθούν χαμηλότερα την στερλίνα

12:40 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βρετανικό νόμισμα διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα την Δευτέρα έναντι του δολαρίου και άλλων νομισμάτων καθώς οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις από το Brexit συνεχίζουν να πλήττουν την στερλίνα.

Το σενάριο του αποκαλούμενου «σκληρού Brexit» που θα οδηγήσει σε περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και προσώπων προς την ΕΕ, ωθώντας πολλές εταιρείες με έδρα την Βρετανία να μεταφερθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ, πλήττοντας τη βρετανική οικονομία.

Η ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου υποχωρούσε 0,58% στο 1,2290 στις 12:03 μ.μ. ώρα Ελλάδος εν μέσω εκτιμήσεων για περαιτέρω πτώση του βρετανικού

νομίσματος. Η στερλίνα υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 1985.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση της στερλίνας θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα και δεν αποκλείουν να πέσει στο 1,10-1,20 έναντι του δολαρίου και στο ένα προς ένα έναντι του ευρώ.

Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας σε μια περίοδο που πολλοί αναμένουν αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από την Fed λειτουργεί επίσης εναντίον της στερλίνας. Η διεύρυνση των επιτοκίων υπέρ του δολαρίου ευνοεί την διολίσθηση της στερλίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα