Αυτό είναι το νέο iPhone 15 της Apple – Πότε κυκλοφορεί, πόσο θα κοστίζει (Photos/Video)

Η Apple διoργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση παρουσίασης των νέων προϊόντων της, Wonderlust. Στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κουπερτίνο, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα νέα iPhone 15.

Τα νέα iPhone 15 περιλαμβάνουν σταθεροποίηση εικόνας για λήψη φωτογραφιών και βίντεο, βελτιστοποίηση 2x και ενημερωμένα πορτραίτα με πιο πλούσιο χρώμα και καλύτερη απόδοση σε χαμηλό

φωτισμό. Θα έχει ακόμη, κινηματογραφική λειτουργία 4K.

Διατίθεται σε 5 χρώματα (λευκό, μαύρο, ροζ, πράσινο και κίτρινο) και με δύο μεγέθη οθονών: 6,1 ίντσες για το iPhone 15 και 6,7 ίντσες για το iPhone 15 Plus.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έχουν υποδοχή φόρτισης USB-C, καθώς η Apple είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της ΕΕ, ενώ τα μοντέλα Pro θα διαθέτουν πλαίσια τιτανίου αντί για πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το νέο iPhone 15 μοιάζει όμοιο με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά στην έκδοση Pro. Παρόλ’ αυτά, αντίθετα από το iPhone 14 Pro, στην πίσω πλευρά της συσκευής δεν υπάρχει τρίτη κάμερα, διότι η φωτογραφική μηχανή του νέου μοντέλου έχει τη δυνατότητα να κάνει με δύο κάμερες (48 MP), όσα έκανε το προηγούμενο με 3 κάμερες.

Εξυπακούεται σχεδόν, ότι, χάρη στην αξιοποίηση των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, οι δυνατότητες λήψης φωτογραφιών με το iPhone 15 είναι σημαντικά αναβαθμισμένες, διασφαλίζοντας την κυριαρχία του iPhone στον τομέα της φωτογραφίας. Η οθόνη του νέου iPhone 15 είναι τύπου OLED XDR με μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nits.

Η Apple παρουσίασε τις κορυφαίες εκδόσεις του iPhone 15, το Pro και το Pro Max, επίσης σε μεγέθη οθόνης 6,1 και 6,7 ιντσών. Το iPhone 15 Pro είναι το πλέον προηγμένο smartphone που έχει παραγάγει έως σήμερα η εταιρεία, καθώς είναι βελτιωμένο σε όλους τους επιμέρους τομείς. Με πιο ισχυρό και γρήγορο επεξεργαστή, κάμερα υψηλότερης ευκρίνειας, καλύτερη συνδεσιμότητα κ.λπ.

Το iPhone 15 Pro είναι εφοδιασμένο με θύρα USB-C, για τη φόρτιση και μεταφορά δεδομένων, όπως και το βασικό iPhone 15, απλώς στην περίπτωση του Pro έχουν προστεθεί επιπλέον δυνατότητες στη θύρα USB, για πολύ ταχύτερη διασύνδεση με άλλες συσκευές. Η Apple αποκαλεί το chip A17 Pro ως «το μεγαλύτερο σχεδιαστικό επίτευγμα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας», κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της εικόνας, ιδιαίτερα στα βίντεο-παιχνίδια.

Μία από τις καινοτομίες της κάμερας στο νέο iPhone 15 Pro, είναι ο μεγαλύτερος τηλεφακός που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε smartphone, χάρη σε μια επαναστατική λύση, με το φως να αντανακλάται σε μια συστοιχία τετραπλού πρίσματος, έτσι ώστε να προσομοιωθεί η απόσταση που απαιτείται σε έναν συμβατικό τηλεφακό, χωρίς όμως να αυξηθεί το μέγεθος του iPhone 15 Pro.

Το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Ίδια είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Σε ότι έχει να κάνει με τις τιμές, το iPhone 15 θα κοστίζει 799 δολάρια, το iPhone 15 Plus 899 δολάρια, το iPhone 15 Pro 1.099 δολάρια και το iPhone 15 Pro Max 1.299 δολάρια (1.099 δολάρια τώρα).

Apple Watch

Τα καινούργια Apple Watch, είναι τα πρώτα προϊόντα της Apple με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το Apple Watch Ultra απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς χρήστες. Στην νέα εκδοχή του, το Apple Watch Ultra 2 εφοδιάζεται με μια νέα διαρρύθμιση οθόνης, στην οποίαν απεικονίζονται ταυτόχρονα περισσότερα μεγέθη και δείκτες (πυξίδα, υψόμετρο, χρόνος, ταχύτητα κ.λπ) Βελτιωμένη είναι η αυτονομία του smartwatch, η οποία πλέον φτάνει τις 36 ώρες με μία φόρτιση ή τις 72 σε οικονομική λειτουργία.

Το πρώτο νέο από την παρουσίαση της Apple, είναι το βελτιωμένο Apple Watch, το «πιο δημοφιλές smartwatch του κόσμου» όπως λένε με υπερηφάνεια οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Στην νέα εκδοχή του, το Apple Watch 9 είναι εφοδιασμένο με chip κατασκευασμένο από την ίδια την Apple, στοιχείο που το καθιστά το πιο ισχυρό smartwatch που έχει κατασκευαστεί έως σήμερα. Το chip S9 διαθέτει 60% περισσότερους ημιαγωγούς και η κεντρικη μονάδα ελέγχου του (CPU) είναι κατά 30% ταχύτερη από το προηγούμενο μοντέλο.

Με το Apple Watch 9, η σύνδεση και επικοινωνία με τον ψηφιακό βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης, τη Siri είναι ακόμη πιο εύκολη και ακριβής, όπως και η σύνδεση με το iPhone του χρήστη. Στο νέο Apple Watch, υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης και οδηγίες προσέγγισης του ρολογιού με το τηλέφωνο.

Στα 799 δολάρια φτάνει η τιμή για το  Apple Watch Ultra, ενώ για το Apple Watch η τιμή ξεκινά από 399 δολάρια 

Διαβάστε επίσης:

Έφτασε στη Ρωσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Προειδοποιήσεις από την Ουάσινγκτον για την πώληση όπλων στον Πούτιν

Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ, που είχε κλαπεί στο lockdown (photo)

Μαρόκο – σεισμός: Η Ισπανία στέλνει περισσότερα σωστικά συνεργεία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Phone 15, LIVE, Apple – Πότε, Ελλάδα,Phone 15, LIVE, Apple – pote, ellada