Λούτσα: Νοίκιαζαν Airbnb τα θύματα – Ήταν συνεργάτες Τούρκου αρχιμαφιόζου – Πότε ήρθαν στη χώρα

Εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης το σπίτι όπου διέμεναν τα έξι θύματα της εν ψυχρώ εκτέλεσης που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Λούτσα.

Πρόκειται για ένα Airbnb στο οποίο διεξάγεται έρευνα από κλιμάκιο της σήμανσης και στο οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ύποπτα στοιχεία.

Όπως εκτιμούν οι ελληνικές Αρχές, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών ναρκωτικών ενώ όλα δείχνουν ενέδρα θανάτου και όχι κάποιο ραντεβού αντίπαλων συμμοριών. Σε ένα απομονωμένο σημείο της οδού Ακροπόλεως στην Αρτέμιδα και δίχως κάμερες ασφαλείας, οι δράστες αιφνιδίασαν τα

έξι άτομα που επεβαιναν σε ένα σκούρο όχημα μάρκας Ford που έφερε πλαστές γερμανικές πινακίδες.

Οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η εκτέλεση στη Λούτσα να συνδέεται με μία δολοφονία που είχε γίνει στη Γαλλία με θύμα έναν άνδρα που ήταν μέλος αντίπαλης ομάδας. Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να έφυγαν από τη Γαλλία και να ήρθαν στην Ελλάδα ώστε να βρουν καταφύγιο.

Απο την έρευνα προέκυψε πως το αυτοκίνητο των θυμάτων είχε περάσει στη χώρα μας από το σταθμό των Ευζώνων πριν από μερικούς μήνες.

Οι έξι άνδρες φαίνεται πως είναι τουρκικής υπηκοότητας και κάποιο έφεραν έγγραφα των γαλλικών αρχών, η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται. Ένα από τα θύματα ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Είναι Τούρκος υπήκοος 25 ετών που είχε συλληφθεί στα σύνορα, στο Διδυμότειχο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τουρκικά μέσα: Συνεργάτες Τούρκου αρχιμαφιόζου οι 6 νεκροί

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα έξι θύματα ήταν μέλη μαφιόζικης οργάνωσης που εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» με μοτοσικλετιστές εκτελεστές.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο αρχιμαφιόζος Μπαρίς Μπογιούν εμπλέκεται σε σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία και πλέον ζει στην Ιταλία ως δραπέτης. Είναι γνωστός για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Milliyet ο Ντορούκ Μπ. και άλλοι δολοφονηθέντες ήταν στενοί άνθρωποι του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ ο Ντορούκ Μπ., είχε διαφύγει από την καταδίωξη της αστυνομίας ενώ μαζί με τον Ογκουζχάν Χ. είχαν εξαφανιστεί σε δάσος στην περιοχή Τσεκμέκοϊ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ογκουζχάν Χ. συνελήφθη από την Οργανωμένη Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στη συνοριακή διάβαση ενώ κατευθυνόταν παράνομα προς τη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα.

Η εγκληματική οργάνωση όπως αναφέρει ακόμα η Milliyet είχε δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό. Σε αυτές τις επιθέσεις είχαν πυροβοληθεί ο Εμιρτζάν Γιλμάζ στην Αμπχαζία, ο Εντίπ Γιαλτσίν στη Γεωργία και ο Χαλίλ Άι στη Γαλλία. Ο Γκιούλμπέι Ντιλσίζ, ο οποίος σκότωσε τον Άι, σκοτώθηκε επίσης σε μια αιματηρή ενέργεια.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η έρευνα για τους πυροβολισμούς, που σύμφωνα με την αστυνομία οφείλονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζων, συνεχίζεται.

Η πολύκροτη δολοφονία

Μία από τις δολοφονίες που έκανε γνωστή τη «συμμορία Μπαρίς Μπογιούν», ήταν εκείνη του Γιόβιτσα Βούκοτιτς, αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Skaljari», ο οποίος καταζητείτο με ερυθρό δελτίο.

Την περασμένη χρονιά, στο Ζιντζιρλίκουγιου της Κωνσταντινούπολης, ο Βούκοτιτς, ο οποίος επέβαινε σε όχημα με την οικογένειά του, δολοφονήθηκε από δύο άνδρες με μοτοσικλέτες που πλησίασαν το όχημα, σε μια εκτέλεση που «έφερε την υπογραφή» Μπογιούν.

Σε επιχείρηση που διεξήχθη κατά της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν τον περασμένο Απρίλιο, συνελήφθησαν 131 άτομα, κατασχέθηκαν πολλά όπλα, πιστόλια και ναρκωτικά.

Σύλληψη Τούρκου στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στη σύλληψη ενός Τούρκου προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές το πρωί της Τρίτης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εξετάζεται η συμμετοχή του στο μακελειό με τους έξι νεκρούς στην Αρτέμιδα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για άνδρα τουρκικής υπηκοότητας, που συνελήφθη με πορτογαλικά έγγραφα και εξετάζεται αν σχετίζεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα.

Η ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε για άτομο ευρισκόμενο στην περιοχή διενεργείας ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών στην intra Schengen περιοχή, στο επίπεδο των αναχωρήσεων και στην χειραποσκευή βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ακτινοσκοπικού ελέγχου, αντικείμενα που προσομοιάζαν με φυσίγγια όπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί κλήθηκαν άμεσα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο δράστης θα αναχωρούσε με την πτήση Α3-356 για Μυτιλήνη και εντός της χειραποσκευής του – που ήταν μια χάρτινη σακούλα – υπήρχαν τέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm. Επιπλέον, στην κατοχή του Τούρκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλίας.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, τα θύματα φέρονται να ήταν Τούρκοι και να είχαν στην κατοχή τους τουρκικά και γαλλικά διαβατήρια.

Διαβάστε επίσης:

Kακοκαιρία Daniel: Εφιάλτης στα χωριά – Χωρίς ρεύμα και νερό, σπίτια διαλυμένα, αλαλούμ με την απομάκρυνση των νεκρών ζώων

Κακοκαιρία Daniel – Καρύδης για τα σπίτια που γέρνουν: Υπερπιέσεις από τα νερά στα θεμέλια – Να μεταφερθούν οικισμοί σε ασφαλή σημεία

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: «Θα την σκοτώσω» φέρεται να έλεγε ο δράστης στον πατέρα του – Πώς έστησε καρτέρι στη γυναίκα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λούτσα, Νοίκιαζαν Airbnb, – Ήταν, Τούρκου, – Πότε,loutsa, noikiazan Airbnb, – itan, tourkou, – pote