Προκαλεί ξανά ο Μπέος για το νερό στο Βόλο: «Θέλετε να κάνετε μπάνιο από πηγές» – Το «καρφί» στην Αγαπηδάκη

Η κακοκαιρία Daniel έπληξε και τον Βόλο και ενώ οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος επέλεξε να απαντήσει για την καταλληλότητα του νερού στην πόλη με ειρωνικό τρόπο…βάζοντας στο στόχαστρο και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Την ώρα που χιλιάδες πλημμυροπαθείς παραμένουν χωρίς νερό, φαγητό και φάρμακα και στον Βόλο το νερό έχει κριθεί ακατάλληλο ο Μπέος

ισχυρίστηκε ότι «εγώ κάνω κανονικά μπάνιο, πλένω τα πιάτα, τα ρούχα μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα» και ειρωνεύτηκε προσθέτοντας «τώρα αν εσείς θέλετε να κάνετε μπάνιο από πηγές και από αιθέρια έλαια…».

Πιο συγκεκριμένα απαντώντας στην Κατερίνα Καινούργιου που ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες ανθρώπων για εξανθήματα, μολύνσεις και ασθένειες, λόγω του νερού, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στον Βόλο «υπάρχει μερική αποκατάσταση» και ότι το νερό «είναι για όλες τις άλλες χρήσεις», παραδεχόμενος όμως ότι «δεν είναι πόσιμο».

«Υπάρχει μια διαφορά, η Θεσσαλία έχει λιμνάζοντα νερά εδώ και μέρες και σε μεγάλο ύψος, άρα πραγματικά εκεί μπορεί – δεν το γνωρίζω, άρα δεν λέω – να υπάρχει πρόβλημα. Στον Βόλο δεν υπήρχε ποτέ λιμνάζων νερό, εκτός από κάποια σημεία που είχε λάσπη. Ως εκ τούτου το νερό χλωριώνεται κανονικά. Επειδή δεν έχουν έρθει οι μετρήσεις ακόμα έχουμε πει στον κόσμο ότι δεν είναι πόσιμο. Είναι για όλες τις άλλες χρήσεις. Εγώ κάνω κανονικά μπάνιο, πλένω τα πιάτα, τα ρούχα μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Alpha.

Μάλιστα επέμεινε στις ειρωνείες λέγοντας «τώρα αν εσείς θέλετε να κάνετε μπάνιο από πηγές και από αιθέρια έλαια». «Καλά δεν νομίζω ότι θέλει κάποιος να κάνει αυτή τη στιγμή μπάνιο με αιθέρια έλαια, είναι πιο σοβαρή η κατάσταση» του απάντησε η παρουσιάστρια με εκείνον να της λέει προκλητικά «μιλάτε ένας, ένας. Βγήκα να ενημερώσω τον κόσμο. Το νερό στον Βόλο δεν είναι κατάλληλο για πόσιμο, είναι πολύ καλό για όλες τις άλλες χρήσεις».

«Εγώ δεν είπα ότι απαγορεύεται, ούτε τρομοκράτησα τον κόσμο»

Όταν δε, του είπε η Κατερίνα Καινούργιου ότι στην τηλεφωνική είναι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη «που λέει τα αντίθετα», ο Αχιλλέας Μπέος εξοργίστηκε λέγοντας «να ρωτήσετε την κ. Αγαπηδάκη, έχει κάποιο επίσημο χαρτί από εγκεκριμένο εργαστήριο του κράτους;».
Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε αν «εσείς έχετε κάποιο επίσημο χαρτί», ο δήμαρχος Βόλου «τα γύρισε» και απάντησε «εγώ δεν είπα ότι απαγορεύεται, ούτε τρομοκράτησα τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή για να μπορέσει να κάνει κανείς μπάνιο με ασφάλεια οι οδηγίες συνιστούν ότι πρέπει να το βράσει.

Από πλευράς της η Ειρήνη Αγαπηδάκη, απαντώντας στον Αχιλλέα Μπέο είπε για την καταλληλότητα του νερού, ότι «ο δήμαρχος είπε χθες ότι το νερό δεν είναι πόσιμο. Το ίδιο είπαμε και εμείς. Όταν το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για να το πιούμε και να το χρησιμοποιήσουμε για προσωπική υγιεινή κλπ. Άρα όταν λέμε ότι το νερό στον Βόλο δεν μπορεί ο κόσμος να το πιεί σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει μπάνιο. Χρειάζεται να το βράσουμε στους 100 βαθμούς για 3 λεπτά».

Διαβάστε επίσης:

Σπαρτιάτες: Στο Εκλογοδικείο κρίνονται τρεις ενστάσεις – Η μια για την εκλογή Στίγκα

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ποινικής ασυλίας των τραπεζιτών που είχε υποσχεθεί ο Φλωρίδης

Κακοκαιρία Daniel: Ανησυχία για τη δημόσια υγεία – 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας, νοσηλεύεται βρέφος με σαλμονέλα – Συναγερμός για τα δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα

Keywords
Τυχαία Θέματα