Να που πάνε τα λεφτά

Που πάνε τα λεφτά; Στην ανικανότητα του ελληνικού κράτους να εισπράξει αυτά που οφείλουν χιλιάδες πολίτες. Φορολογικά πρόστιμα που δεν εισπράττονται, άγνωστο γιατί έχουν οδηγήσει σε άδεια ταμεία και στην κατάντια της χώρας να απλώνει συνέχεια το χέρι της στους δανειστές.

Όπως προκύπτει από τα ....
στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τα δικαστήρια έχουν βγάλει τελεσίδικες αποφάσεις για φορολογικές υποθέσεις και οι οφειλέτες πρέπει να καταβάλουν χωρίς δεύτερη κουβέντα 8,22 δισ. ευρώ. Πόσα νομίζετε ότι έχουν εισπράξει οι εφορίες; Μόλις 615 εκατ. ή το 7% των συνολικών
οφειλών. Άρα 7,6 δισ. ευρώ δεν έχουν εισπραχθεί και άγνωστο είναι να και πότε.

Να θυμίσουμε μόνο ότι για την περικοπή των επικουρικών ο καβγάς γινόταν για 300 εκατ., επομένως αν υπήρχε κράτος και εισπρακτικός μηχανισμός θα είχαν σωθεί οι συντάξεις για καμιά 20αριά χρόνια.

Να θυμίσουμε επίσης ότι υπεύθυνοι για την είσπραξη οφειλών είναι οι εφοριακοί κι ότι δύο χρόνια τώρα που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ οι έλεγχοι και οι πιέσεις είχαν πέσει στο ναδίρ. Κι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των εφοριακών είναι «πράσινοι», άξια στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης να θυμίσουμε ότι μεταξύ των αρμόδιων για τη μη είσπραξη των οφειλών είναι και ο νυν υπουργός Οικονομίας, Φ. Σαχινίδης αλλά και ο… άρτι αφιχθείς στην Ελλάδα κ. Βενιζέλος.

Επίσης, πρέπει να θυμάται ο ελληνικός λαός ότι ο Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» κι αυτό πήγαινε στο ότι υπάρχουν φορολογικά χρέη προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα 30 δισ.

Σίγουρα πολλά από τα χρέη αυτά αφορούν σε κλειστές επιχειρήσεις ή σε κακομοίρηδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ομως, υπάρχουν και εκατοντάδες μεγαλο-οφειλέτες που διάγουν πλούσιο βίο αλλά δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.

Αλήθεια, η περίφημη λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες που είναι; Οι μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι που θα κυνηγούσε ο Βενιζέλος που βρίσκονται;

Η νέα κυβέρνηση που θα βγει από τις εκλογές θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τα λάθη και τις ολιγωρίες σ’ αυτό το θέμα. Μόνο το 20% να εισπράξουν οι εφορίες από τα φορολογικά χρέη θα απαλυνθεί ο ελληνικός λαός από τα απίστευτα βάρη.

Και στο κάτω – κάτω δε μπορεί το κράτος να κατάσχει μισθούς και συντάξεις για 300 ευρώ και να μη μπορεί να πιάσει τους οφειλέτες που χρωστάνε εκατομμύρια.

http://www.antinews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα