Έφτασε η ώρα

Να λοιπόν που έφτασε η ώρα. Η ώρα να μετρηθούμε. Να γευτούμε τη γλύκα της νίκης- ή
έστω να ελπίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη πως θα τη γευτούμε-σε αυτό τον πόλεμο. Γιατί όποιος νομίζει πως δεν είμαστε σε πόλεμο, τον καλούμε να στρέψει το βλέμμα γύρω του και να μετρήσει θύματα και συνέπειες και να μην περιμένει από Τρέμηδες και Πρετεντέρηδες να του τον....
επιβεβαιώσουν.
Κάθε πόλεμος, όσο ιδιότυπος κι αν είναι, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, ένα από αυτά -και ουσιαστικότερο- είναι οι μάχες που διεξάγονται κατά τη διάρκειά του. Μικρές ή μεγάλες, σημαντικές ή περισσότερο σημαντικές,
για να γείρουν τη πλάστιγγα προς τη μεριά του νικητή.
Τούτες τις ώρες, βρισκόμαστε εδώ επειδή κερδίθηκε ήδη μια μάχη, σημαντική αλλά και η πλέον ουσιαστική: Καταφέραμε και επιβιώσαμε.
Μέσα από αυτή τη μάχη βγήκαμε νικητές, ξεπεράσαμε προβλήματα καθημερινά, παλέψαμε πρώτα με το μυαλό μας και έπειτα με τις συνθήκες που μας επιβλήθηκαν, σβήσαμε κομμάτια από τα όνειρά μας αλλά δεν το βάλαμε κάτω, αγωνιστήκαμε, χαμογελάσαμε στα παθήματά μας, κλείσαμε το μάτι στην ανασφάλεια μας-έστω και φευγαλέα-, ανοίξαμε τα μάτια μας και δεχτήκαμε περισσότερα ερεθίσματα, κρατηθήκαμε από πράγματα που στο παρελθόν ίσως και να τα νομίζαμε γελοία, παρ'όλα αυτά, αν και βρεγμένοι, τα καταφέραμε.
Περάσαμε ένα ποτάμι, γρατζουνισμένοι, πιο πολύ άλλοι, κάποιοι πιο λίγο, όλοι όμως όμως σίγουρα βγήκαμε βρεγμένοι. Καταφέραμε να είμαστε εδώ, στο κρίσιμο σταυροδρόμι, παρόντες και παρούσες σε αυτή τη νέα μάχη που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να κοιτάξουμε στα μάτια τον εχθρό μας και να του ανταποδώσουμε αυτά που του πρέπουν αλλά και του αξίζουν.
Είμαστε εδώ όλοι αντάμα και με το δίκιο να είναι με το μέρος μας, έχουμε φύλακες άγγελους τους προγόνους μας, έχουμε το χαμόγελο και τη πίστη των παιδιών μας, έχουμε το μέλλον της πατρίδας να μας ατενίζει με αισιοδοξία. Όλα αυτά τα έχουμε στα χέρια μας παρακαταθήκη για να πάμε μπρος.
Έχουμε να διανύσουμε ένα μεσοδιάστημα από σήμερα μέχρι την Κυριακή των εκλογών, μία περίοδο όπου ο εχθρός θα ξεδιπλώσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του. Φόβο, τρομοκρατία, ψευτοδιλήμματα, προπαγάνδα, ενοχικά σύνδρομα, υποκριτικές ρητορείες και ψεύτικες υποσχέσεις θα εξακοντιστούν από τη μεριά του για να βρουν εύφορο έδαφος να φυτευτούν, μπολιασμένος σπόρος πάνω στην ανέχεια και στην απελπισία πολλών από εμάς για να ριζώσει. Να μας δηλητηριάσει, να μας χωρίσει, να μας κοιμίσει, να μας ζαλίσει, να μας κάνει να μην βλέπουμε καθαρά,να μας γελάσει ώστε να ακούμε τα παραμύθια του και να νομίζουμε πως πρόκειται για αλήθειες.

Αποκρούστε τον. Αποδομήστε τον λόγο του. Γίνετε αρωγοί της προσπάθειας να κατανοήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και περισσότερες από τους γύρω μας πως ο λόγος του εχθρού επιδιώκει τη πλάνη μας, τη χειραγώγησή μας, την ήττα μας...

Ξεγυμνώστε την επιχειρηματολογία του όπου τον βρίσκετε, όπου βλέπετε να απλώνει τα δίχτυα της προπαγάνδας του.
Αφαιρέστε από το λόγο του το κύριο χαρακτηριστικό του:
Keywords
Τυχαία Θέματα