Τρεις για μια θέση

Η προεκλογική περίοδος ουσιαστικά έχει ξεκινήσει και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ της Β’ Θεσσαλονίκης η μάχη έχει ανάψει.

του Δημήτρη Συρμάτση

Τρεις θα είναι οι βασικοί υποψήφιοι για την μία έδρα που πιθανότατα θα κερδίσει το κόμμα την νύχτα των....
εκλογών.

Γιώργος Αρβανίτίδης, Χάρης Τσιόκας και Παντελής Κουκουλεκίδης αναμένεται να μονομαχήσουν για την έδρα. Ο καθείς με τα δικά του όπλα στη φαρέτρα του.

Ο
έμπειρος και low profile

Φαβορί για την επανεκλογή του είναι ξεκάθαρα ο Γιώργος Αρβανιτίδης. Οι «πανηγυρισμοί» που επικράτησαν το βράδυ των εκλογών από την Πολυτεχνείου, όπου βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο, μέχρι τον Εχέδωρο για την είσοδο στη Βουλή του πρώην δημάρχου, επισκιάστηκαν από το ισοπεδωτικό Μνημόνιο.

Όμως η low profile στάση του και η χαμηλών τόνων αντιμετώπισή του απέναντι στον «μονόδρομο» του Μνημονίου δεν τον έχουν κάνει τόσο «μισητό» πολιτικό όπως άλλους συναδέλφους του.

Πάντως η επιχειρηματολογία της εμπειρίας, καθώς τα δύο αυτά χρόνια η Βουλή χειρίστηκε θέματα ύψιστης σημασίας είναι το βασικό του «όπλο» έναντι των συνυποψήφιων του.

Θέλει τη ρεβάνς

Ο τρίτος του 2009, Χάρης Τσιόκας, επιζητά την ρεβάνς και την επαναφορά του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η θητεία του στην κυβέρνηση Παπανδρέου από την θέση στην Γενική Γραμματεία Μεταφορών έχει αφήσει μια άσχημη εικόνα μετά την βίαιη απομάκρυνσή του καταμεσής του Αυγούστου.

Ο τότε υπουργός Υποδομών, κ. Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ο κ. Τσιόκας βρισκόταν σε διακοπές, τον καθαίρεσε με την επιχειρηματολογία ότι ήθελε δίπλα του ανθρώπους της εμπιστοσύνης του.

Το «όπλο» του κ. Τσιόκα, η συχνή του παρουσία μετά την αποπομπή του από το υπουργείο, στα social media και ο σχεδόν καθημερινός του σχολιασμός για την πολιτική επικαιρότητα.

Ο υποψήφιος με «προίκα»

Με αβαντάζ την σημαντική βοήθεια του Βασίλη Γερανίδη κατεβαίνει στις εκλογές ο πρώην, πλέον, γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης, Παντελής Κουκουλεκίδης.

Ο βουλευτής που δεν θα είναι υποψήφιος έχει δώσει «εντολή» στο γραφείο του, να στηρίξει με κάθε μέσο το νέο υποψήφιο.

Η «προίκα» Γερανίδη είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κ. Κουκουλεκίδη.

http://redalert.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα