Έναν υπερπρωθυπουργό προτείνει η Βρετανία.


Ενιαία κυβέρνηση της ευρωζώνης προτείνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ...
Μία επιτυχημένη ευρωζώνη προαπαιτεί μία κοινή ευρωπαϊκή κυβέρνηση ώστε να λειτουργεί ομαλά, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron σε σχετική συνέντευξη του σε βρετανική εφημερίδα."Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο η οποία να έχει κοινό νόμισμα έχοντας παραπάνω από μία κυβέρνηση", δήλωσε ο Cameron στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

"Κατά την άποψη μου, για να έχει νόημα το
ευρώ θα πρέπει οι χώρες της ευρωζώνης να έχουν μία πολύ μεγαλύτερη σύγκλιση στην οικονομική τους πολιτική καθώς και στην πολιτική αντιμετώπισης του χρέους" δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείο Reuters που αναμεταδίδει για εσάς το pentapostagma.gr, ο Cameron, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας Ευρωπαϊκής οικονομικής συμφωνίας πέρυσι, συνηγορεί υπέρ μίας Βρετανίας εκτός της ζώνης του ευρώ και υπέρ της ικανότητας χάραξης εθνικής οικονομικής πολιτικής για τη Μεγάλη Βρετανία.

"Πάντα πίστευα ότι οι διαφορετικές χώρες χρειάζονται κατά καιρούς διαφορετικές οικονομικές πολιτικές, με τα επιτόκια να προσαρμόζονται στις εθνικές τους ανάγκεςI."Ο Cameron, παρόλα αυτά, ευελπιστεί στην επιστροφή της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, καθώς η τελευταία αποτελεί την πηγή του 40 τοις εκατό των εξαγωγών της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Cameron επανέλαβε ότι πιστεύει στην ιδέα της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης, αλλά δείχνει ξεκάθαρα ότι η θέση της Βρετανίας βρίσκεται στον άξονα Η.Π.Α – Μεγάλη Βρετανία παρά στην ευρωζώνη.

Επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι προωθεί την ατζέντα μίας ευρωπαϊκής ενιαίας κυβέρνησης ενώ παράλληλα προσπαθεί να διατηρήσει την εθνική κυριαρχία και την οικονομική πρωτοβουλία για τα του οίκου του.
Keywords
Τυχαία Θέματα