Nα πώς ανεβαίνουν τα spreads… Νέες εκφοβιστικές δηλώσεις Παγκάλου στην Telegraph για υποθετικό κίνδυνο

Γράφει ο Αδαμάντινος

Είναι γνωστό ότι σε περίοδο ταραχής στο Χρηματιστήριο, oι κάθε δηλώσεις καταστροφής προκαλούν απότομη άνοδο των spreads.
Δηλωσεις καταστροφής για την Ελληνική οικονομία έκανε πάλι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη The Telegraph το Σάββατο που πέρασε.

Μιλάω στο τίτλο του άρθρου για «υποθετικό κίνδυνο» γιατί μεχρι τη στιγμή που...
έκανε τη δήλωση ο Παγκαλος
το συμβούλιο των αρχηγών δεν είχε γίνει ενώ όσα λέει είναι υποθετικά αφου με κατάλληλη διαχείρηση και θέληση και ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ μπορεί να διασωθεί η κατάσταση.

Κανενας νοήμων δεν πανικοβάλλει κανένα αν δεν υπάρχει λόγος.

Και εγω μπορώ να πω ότι «ο Παγκαλος θα πάθει ατύχημα» και να κάνω την αστυνομία να τον φυλάει... Τότε όμως θα ήμουν τρομοκράτης. Ετσι δεν είναι;

Αυτό κανει αυτός. Πανικοβάλλει τις αγορές χωρίς να έχει τελεσιδικήσει κάποια πολιτική εξέλιξη.

ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ SPREADS.

Διαβάστε τι είπε ο κύριος αυτός χτές στην Daily Telegraph...
«Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τους εταίρους της, τότε τα χρήματα που έχει θα τελειώσουν στις επόμενες έξι εβδομάδες και θα έρθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο» υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως οι ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες κάτω από πλήρη σύγχυση και για το λόγο αυτό έδωσαν τόσο μεγάλα ποσοστά σε ακραία κόμματα. Υποστήριξε μάλιστα πως οι Έλληνες θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ αλλά χωρίς να εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για αυτόν τον σκοπό.
«Υπάρχει μια σχολή σκέψης που υποστηρίζει πως οι Γερμανοί μπλοφάρουν και πως θα μας κρατήσουν στο ευρώ επειδή μας χρειάζονται. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη στιγμή που πάψουν να μας δανείζουν. Και τότε θα επέλθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

ΕΚΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;
Keywords
Τυχαία Θέματα