Έκθεση Παρισιού 2012: Το φουτουριστικό Peugeot Onyx Concept

Το αυτοκίνητο που έκανε μεγάλο buzz στην Έκθεση του Παρισιού είναι η supercar πρόταση των Γάλλων της Peugeot, του Onyx Concept. Το φουτουριστικό υβριδικό supercar είναι εξαιρετικά απίθανο να καταλήξει στη παραγωγή αλλά σίγουρα θα επηρεάσει το σχεδιασμό των νέων μοντέλων της εταιρίας, δείχνοντας μας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα των Γαλλων. Όπως βλέπουμε διαθέτει δίχρωμο σώμα, LED

φωτιστικά σώματα, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω αεροτομή, carbon ζάντες, τεράστιο διαχύτη και εξαπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,30 Cd και το εσωτερικό του είναι μινιμαλιστικό μη διαθέτοντας συμβατικά καθίσματα, αλλά υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, carbon τιμόνι και ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης. Αυτό που το καθιστά ενδιαφέρον είναι ότι είναι κατασκευασμένο από ακατέργαστες πρώτες ύλες και η τεχνολογία του προέρχεται από το αγωνιστικό πρωτότυπο της εταιρείας που συμμετέχει στον 24-ώρο αγώνα του Le Mans.

Το σασί του είναι κατασκευασμένο από carbon, ενώ η οροφή και τα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ ακρυλικό υλικό. Συνολικά ποτελείται από 12 μέρη και ζυγίζει μόλις 100 κιλά. Έχει μήκος 4,65 μέτρα, πλάτος 2,20 μέτρα, ύψος 1,13 μέτρα και ζυγίζει 1.100 κιλά. Μηχανικά φορά έναν κεντρικά τοποθετημένο V8 HDi FAP 3.7-λίτρων υβριδικό κινητήρα απόδοσης 600 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο και μεταφέρει τη κίνηση στο πίσω άξονα.

Πατά πάνω σε 20″ ζάντες με ελαστικά της Michelin διάστασης 275/30 μπροστά και 345/30 πίσω. Τα φρένα του είναι διαστάσεων 380 mn και 355 mm πίσω. Διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που του δίνει μια επιπλέον δύναμη 80 ίππων. Έτσι το supercar αποδίδει συνολικά 680 άλογα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα