Έκθεση Παρίσιου 2012: Το ευρωπαικό Mitsubishi Mirage

Στο Παρίσι παρουσιάστηκε η ευρωπαική έκδοση της Mitsubishi για τη supermini κατηγορία, το Mirage, η οποία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο με άλλο όνομα. Το Mirage, βασίζεται στο e-compact Concept Global Small που είδαμε τον Μάρτιο του 2011 στη Γενεύη και είναι ένα 5-θυρο αυτοκίνητο το οποίο στοχεύει στις αναδυόμενες αγορές.

Το “παγκόσμιο μικρό” της ιαπωνικής εταιρίας θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στο

Chonburi, Ταϊλάνδη. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε άτομα και η εταιρία το περιγράφει ως ένα αυτοκίνητο που προσφέρει «μη-ανοησίες”, αντί για ένα φθηνό αυτοκίνητο. Έχει compact διαστάσεις, με το μήκος του να είναι 3.710 χιλιοστά, το πλάτος 1.665 χιλιοστά και 1.490 χιλιοστά ύψος και το απόβαρο του να ξεκινάει από μόλις 845 κιλά, με το χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 245 λίτρα.

Στην ευρωπαϊκή αγορά, η Mitsubishi σχεδιάζει να εφοδιάσει το Mirage με μια νέα σειρά 3-κύλινδρων MIVEC κινητήρων βενζίνης. Το βασικό μοντέλο θα φοράει τον μικρό 1,0-λίτρου και απόδοσης 70 ίππων και 88 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 13,6 δευτ. Η κατανάλωση του είναι μόλις 4 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 92 γρ/χλμ. Έπειτα, θα υπάρχει και ο ελαφρώς μεγαλύτερος 1,2-λίτρων με 79 ίππους και 105 Nm ροπής, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0-100 σε 11,7 δευτ., με τη κατανάλωση να ανεβάινει μόνο κατά 0,1 λίτρο και να φτάνει τα 4,1 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές CO2 στα 96 γραμ./χλμ. Η κινηση φύσικά θα μεταδίδεται στον μρποστά άξονα μέσω ένας 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και πιθανώς, αλλά άγνωστο ακόμα, αν η Mitsubishi προσφέρει ένα CVT κιβώτιο.

Όσον αφορά την ανάρτηση, οι επιλογές είναι οι πεπατημένες και μπροστά έχει γονάτα MacPherson, ενώ στο πίσω έναν ημιάκαμπτο άξονα στρέψης με ελικοειδή ελατήρια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα