Έκθεση Παρισιού 2012: Skoda Rapid

Στα μέσα του καλοκαιριού η Skoda μας παρουσίασε το Rapid, την έκδοση παραγωγής του MissionL concept και τώρα το βλέπουμε σε live φωτογραφίες στην Έκθεση του Παρισιού.

Είναι το πρώτο μοντέλο που διαθέτει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Skoda με την μπροστά γρίλια να θυμίζει κάτι από Kia

και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν την Ευρώπη από το Νοέμβριο ενώ στη Κίνα θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2013. Η Skoda ξεκίνησε την κατασκευή του Rapid στο εργοστάσιο της στη πόλη Mladá Boleslav της Τσεχίας και θα παράγεται μαζί με τα Citigo, Fabia, Octavia, Superb, Roomster και Yeti.

Θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τη Fabia και την Octavia και ουσιαστικά αποτελεί την το αντίπαλο δέος του Dacia Logan με τη τιμή εκκίνησης του να ανακοινώνεται για την αγορά της Αγγλία στις £12.900 (€16.000) ενώ θα προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (S, SE και Elegance). Έχει διαστάσεις 4.48 μέτρα μήκος και 1.7 μέτρα πλάτος, με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 460 λίτρα.

Κάτω από το καπό ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα απο τέσσερις κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, που συνδέονται με ένα 5 ή 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG. Το βασικό μοντέλο τροφοδοτείται από τον 1.2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 75 ίππων, ενώ η ακριβότερη έκδοση Elegance που θα κοστίζει £17.850 (€22.450) θα εφοδιάζεται με τον 1.6 TDI και τα 105 άλογα με εκπομπές CO2 μόλις 114 γρ/χλμ.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξοπλισμού, όλα τα Skoda Rapid θα εφοδιάζονται με φώτα ημέρας, κεντρικό κλείδωμα με τηλεκοντρόλ, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κάθισμα οδηγού με ρυθμιζόμενο ύψος και αερόσακους τύπου κουρτίνας. Η έκδοση SE περιλαμβάνει ακόμα ζάντες αλουμινίου 15-ιντσών, AC, υπολογιστή ταξιδιού, Bluetooth, δερμάτινο τιμόνι και καθρέπτες και χειρολαβές στο χρώμα του αμαξώματος. Η top έκδοση, Elegance, έχει 16-ιντσών ζάντες αλουμινίου και επιπλέον προβολείς ομίχλης, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, cruise control και τεσσάρων ακτίνων πολυ-λειτουργικό τιμόνι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα