Έκθεση Παρισιού 2012: Αυτό είναι το σασί της Ferrari F70 [w/video]

Έκπληξη! H Ferrari μπορεί να μην παρουσιάζει στο Παρίσι κάποιο νέο supercar της, αλλά εντελώς απροσδόκητα, έφερε το carbon monocoque chassis της F70, του hypercar που θα αντικαταστήσει την Enzo. Η τεχνολογία του σασί, προέρχεται απευθείας από τον κόσμο της F1.

Έχοντας ήδη αποκαλύψει στην έκθεση του Πεκίνου την αρχιτεκτονική και τα χαρακτηριστικά του υβριδικού της κινητήρα, η Ferrari επέλεξε την έκθεση του Παρισιού

ώστε να μας παρουσιάσει το σασί της F70. Δηλώνει ότι απέρριψε την ιδέα να το κατασκευάσει σύμφωνα με τις εμπορικές τεχνικές κατασκευής, όπως η RTM (Resin Transfer Moulding), αφού καμία δεν πληροί την ποιότητα και τα λειτουργικά πρότυπα που έχει θέσει η Ferrari για την F70.

Επικεφαλής του σασί είναι ο Rory Byrne, επικεφαλής σχεδίασης της Scuderia Ferrari, ο οποίος το κατασκεύασε στις εγκαταστάσεις της Scuderia. Το σασί χρησιμοποιεί τέσσερις διαφορετικούς τύπους ανθρακονήματος με πολλαπλές στρώσεις, όλες στο χέρι, που στη συνέχεια ενώνονται μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας.

Η κύρια δομή του είναι κατασκευασμένη από carbon T800 ενώ σε σημαντικά σημεία έχει χρησιμοποιηθεί Carbon T800UD. Για να διατηρηθεί το βάρος όσο πιο χαμηλά γίνεται, το κάτω και το εγκάρσιο μέρος είναι κατασκευασμένα από carbon M46J, ένας τύπος carbon με ιδιαίτερα υψηλή αντοχή. Στις κρίσιμες περιοχές όπως οι πόρτες,  έχει επιλεχθεί η χρήση του πολύ σκληρού T100 που συν της άλλης, είναι ιδιαίτερα απορροφητικό σε περίπτωση σύγκρουσης. Το ίδιο carbon, χρησιμοποιείται και στη μύτη των μονοθέσιων της F1.

Το σασί ζυγίζει 20% λιγότερο από όσο ζυγίζει το σασί της Enzo με την στρεπτική ακαμψία να έχει αυξηθεί κατά 27%, ενώ η συνολική ακαμψία κατά 22%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα