Βαλβέρδε: Κανονικό πέναλτι, οφσάιντ το 2ο, η κόκκινη... δεν ξέρω

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί στη συνέντευξη Τύπου πως το γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ ήταν οφσάιντ, αλλά επεσήμανε πως το πέναλτι ήταν κανονικά. Ο βάσκος τεχνικός προσπάθησε να εξηγήσει την κακή εικόνα των ερυθρολεύκων και τόνισε πως όταν ο Ολυμπιακός του δεν είναι 100% συγκεντρωμένος δεν είναι καλή ομάδα, ενώ στάθηκε στους πολλούς

τραυματισμούς, ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή, ενόψει Αρσεναλ, λέγοντας πως θα πρέπει να εφεύρει τρόπο για να καλύψει τα κενά. Για την συνεργασία των Πάντελιτς και Τζιμπούρ ο Βαλβέρδε δεν έμεινε ευχαριστημένος, αλλά μίλησε με καλά λόγια για την εμφάνιση του Αμπντούν.

Μετά το 6-0 με την Δόξα, είδαμε έναν Ολυμπιακό όχι τόσο καλό και ανήμπορο να δημιουργήσει φάσεις. Τι έφταιξε για αυτό; "Γιατί ο αντίπαλος έπαιξε αρκετά καλά σε αντίθεση με εμάς που δεν παίξαμε καθόλου καλά. Δυσκολευτήκαμε στο να δημιουργήσουμε φάσεις, λίγες φορές πλησιάσαμε την περιοχή του Παναιτωλικού και όταν πλησιάζαμε δεν δημιουργήσαμε καλές φάσεις σε σχέση με το όπως έχουμε συνηθίσει. Ο Παναιτωλικός έπαιξε ένα καλό ματς, είναι μία καλή ομάδα ακαι μας δημιούργησε προβλήματα. Σταθήκαμε πιο κάτω από τις δυνατότητές μας".

Και μετά την Τρίπολη μας είπατε ότι δεν παίξατε καλά. ’ρα δεύτερο ματς μέσα στην εβδομάδα που είναι κακό. Τι συμβαίνει; Είναι περίοδος κάμψης για τον Ολυμπιακό, υπήρχε το μυαλό στην ’ρσεναλ; "Θα ήθελα να το σκεφτώ λίγο ακόμα, δεν έχω καταλήξει στο τι φταίει, αλλά πιστεύω ότι έχει σχέση με το ότι μας λείπει η δημιουργία φάσεων. Μετά μας λείπει και το να είμαστε αποτελεσματικοί όταν βγαίνουμε στα τελειώματα των φάσεων. Το να δημιουργούμε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη δημιουργίας παιχνιδιού στο κέντρο. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλούς τραυματισμούς σε αυτές τις θέσεις του κέντρου, αλλά σήμερα περίμενα περισσότερες ευκαιρίες απ' ό,τι κάναμε. Και μετά έχουμε και το κομμάτι της ψυχολογίας που είναι άλλος παράγοντας αυτός. Εμείς είμαστε μία ομάδα που όταν το παιχνίδι δεν έχει γρήγορο ρυθμό δεν μπορεί να αποδώσει όπως θέλει. Αυτό συμβαίνει κυρίως πριν από μεγάλα ματς. Μας συνέβη και πριν από την Ντόρτμουντ, αλλά και πριν από άλλα σημαντικά ματς. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να μπαίνει με καλή ψυχολογία στον αγωνιστικό χώρο και να παίζει σε υψηλό ρυθμό. Όταν παίζουμε με το 100% των δυνατοτήτων μας είμαστε μία καλή ομάδα. Αν όχι δεν είμαστε".

Ο συνάδελφός σας του Παναιτωλικού άφησε υπονοούμενα για τη διαιτησία. Έχετε να πείτε κάτι για αυτό; "Θα ήταν μάλλον θυμωμένος, γιατί το δεύτερο γκολ ήταν οφσάιντ πολύ ξεκάθαρα. Καταλαβαίνω τον θυμό του, γιατί όντως ήταν οφσάιτν. Το πρώτο γκολ ήταν καθαρό πέναλτι. Όσον αφορά για την κάρτα θα μπορούσε κίτρινη ή κόκκινη. Πολλές φορές είναι μικρή η απόσταση από κίτρινη στην κόκκινη. Κατανοώ τον θυμό του".

Ήταν και λίγο ρίσκο για εσάς που παίξατε στο κέντρο με δύο αναγκαστικές λύσεις, τους Ποτουρίδη και Μανιάτη, οι οποίοι δεν έπαιζαν στις κλασικές τους θέσεις; Κι αν ο Μοντέστο δεν έπαιξε λόγω κούρασης. "Φυσικ

Keywords
Τυχαία Θέματα