Κακός Ολυμπιακός, κακή διαιτησία, αλλά τρίποντο

Δίχως να πιάσει καλή απόδοση και χωρίς να πείσει με την εικόνα του, ο Ολυμπιακός κέρδισε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0 τον αξιόμαχο Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη για την 12η αγωνιστική. Η ομάδα του Βαλβέρδε τα βρήκε σκούρα κόντρα στους αγρινιώτες και για να φτάσει στη νίκη χρειάστηκε να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, σε μία φάση, που άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Πάντελιτς (61'). Οι ερυθρόλευκοι κλείδωσαν τη νίκη στο 74'

με τέρμα του Τζιμπούρ, που ήταν όμως σε θέση οφσάιντ, και έχοντας δύο ματς περισσότερα προσπέρασαν στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό. Το σύνολο του Τεννέ κέρδισε κοίταξε στα μάτια τον πρωταθλητή όσο έπαιζε με έντεκα, αλλά για ακόμα ένα ματς είδε να τελειώνει το ματς με παίκτη λιγότερο (4η κόκκινησ στο πρωτάθλημα). Φωνές και από τις δύο πλευρές για τον Παππά και τον ένα βοηθό, αφού οι ερυθρόλευκοι φωνάζουν για πέναλτι στο α' μέρος, ενώ οι αγρινιώτες φωνάζουν για λανθασμένη απόφαση οφσάιντ, αλλά και για το 2ο γκολ του Ολυμπιακού.

Τις εντυπώσεις Παναιτωλικός και Μέγερι
Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το α' ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει τις εντυπώσεις κα τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει σε καμία περίπτωση να πιάσει ρυθμό. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά για να πετύχουν το γρήγορο γκολ, που θα έδιωχνε το άγχος, είχαν δύο-τρεις μικροευκαιρίες, αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Μπλάζιτς. Μετά το τέταρτο οι φιλοξενούμενοι, που είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους, σταδιακά κέρδισαν το κέντρο και ισορρόπησαν το παιχνίδι, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, καταγράφηκε και η σημαντικότερη στιγμή του α' μέρους, όταν ο Μέγερι κράτησε το μηδέν σε σουτ του Θεοδωρίδη μετά από ωραίο συνδυασμό των Αντι και Καμαρά.

Εχασε Ιμπαγάσα, εκατέρωθεν φωνές για Παππά
Οι καλές αντιδράσεις του Παναιτωλικού επέφερε νευρικότητα στους παίκτες του Βαλβέρδε, που με τον Τζιμπούρ σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, ενώ είχαν προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στη δημιουργία. Εκτός της κακής εμφάνισης, ο Ολυμπιακός ήταν και άτυχος, καθώς έχασε τον Ιμπαγάσα, που στο 40' αποχώρησε τραυματίας (στη θέση του ο Φετφατζίδης). Αμφότερες οι ομάδες πάντως διαμαρτυρήθηκαν για αποφάσεις του Παππά, οι μεν ερυθρόλευκοι για χέρι-πέναλτι του Ντολεζάι (το θεώρησε ακούσιο προφανώς ο διαιτητής), οι δε αγρινιώτες για λάθος οφσάιντ και ενώ ο Καμαρά έφευγε μόνος του προς τον Μέγερι.

Κόκκινη ο Ρότσα, γκολ-πέναλτι ο Πάντελιτς
Θέλοντας να βελτιώσει τη λειτουργία της ομάδας του, ο Βαλβέρδε έβαλε από την αρχής της επανάληψης τον Ορμπάιθ (στη θέση του Ποτουρίδη, που δεν βοήθησε). Παράλληλα έφερε τον Τζιμπούρ πιο κοντά στον Πάντελιτς και έστειλε τον Φετφατζίδη αριστερά. Η προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε, ωστόσο άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις χάρη σε ατομικές προσπάθειες των Μανιάτη (55') και Φετφατζίδη (58'). Πιο σημαντική η πρώτη, με τον Ντολεζάι να διώχνει πριν τη γραμμή. Τελικά οι ερυθρόλευκοι λυτρώθηκαν στο 62' όταν ο Ρότσα ανέτρεψε τον Αμπντούν στην περιοχή με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να κ

Keywords
Τυχαία Θέματα