Τσιώλης: Αυτοκτονία

Ο Σάκης Τσιώλης χρησιμοποίησε τη λέξη "αυτοκτονία" για να περιγράψει αυτό που βίωσε ο ίδιος και η ομάδα του στη Κρήτη. Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής του Αρη μάλλον αντιμετώπισε με... κομψότητα την συμπεριφορά της ομάδας του, που κατάφερε να χάσει τους βαθμούς της νίκης.

"Χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να ξεπεράσουμε τη κρίση και να δούμε διαφορετικά τη συνέχεια. Η ομάδα έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Μόνο με αυτοκτονία θα μπορούσαμε να χάσουμε τη νίκη έτσι όπως παίξαμε κι αυτό έγινε. Από

το 60' έως το 85' θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι. Στο 90ο λεπτό αποφασίσαμε να βάλουμε ένα δεύτερο σέντερ μπακ και με τον Λαζαρίδη προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον χώρο της άμυνας.

Παρόλο αυτά ήταν μια μεγάλη αδράνεια από τη πλευρά μας που βρέθηκε μόνος ο Μπούντιμιρ και δεχθήκαμε την ισοφάριση και τελείωσε το παιχνίδι. Δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όταν έπρεπε. Βλέπουμε πλέον το αύριο. Θέλαμε τόσο πολύ για τον κόσμο και την ομάδα και για μας να πάρουμε το παιχνίδι. Με τον τρόπο που εξελίχθηκε θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει", είπε αρχικά και ρωτήθηκε για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του:

"Μπορούμε να πούμε ότι στο ποδόσφαιρο που είναι απρόβλεπτο όλα μπορούν να συμβούν. Ενώ προσπαθήσαμε να γεμίσουμε τους χώρους για να μην δοθεί η ευκαιρία στον Εργοτέλη, υπήρξε ολιγωρία ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Δεν θέλω να αναφερθώ μεμονωμένα ποιος δεν ήταν στη θέση του. Ο Αρης ήταν διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Για μένα θα έπρεπε πάντως να κλειδώσουμε τη νίκη στις 2-3 φάσεις που είχαμε".

Ερωτηθείς για την αλλαγή στο τέλος και γενικά για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα στα τελευταία λεπτά, απάντησε ότι "ο Αρης ήλεγξε το παιχνίδι και τον ρυθμό. Ο Εργοτέλης έπρεπε να ρισκάρει και ρίσκαρε με δύο σέντερ φορ και πολλούς μεσοεπιθετικούς. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερο τη κατοχή της μπάλας. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε την μπάλα στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα. Αν εκεί παίρναμε τη μπάλα, όλα θα είχαν τελειώσει".

Σε ερώτηση σχετική με το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ και την κρισιμότητά του, απάντησε ότι "είμαστε ο Αρης, παίζουμε στην έδρα μας και είναι μονόδρομος η νίκη. Ο Αρης δεν έχει άλλη σκέψη από το να το κερδίσει. Πρέπει να μπούμε γρήγορα στις θέσεις που αρμόζουν στον Αρη. Ηρθε ο καιρός να ξαναβρούμε την ταυτότητά μας σαν ομάδα".

Απογοήτευση υπήρχε και στις τάξεις των παικτών του Αρη. Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις του Μίσελ Γκαρμπίνι που υποστήριξε ότι "...αυτή η ισοπαλία είναι σαν ήττα για μας. Προηγηθήκαμε, είχαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα κι ενώ όλα πήγαιναν πολύ καλά, στο τέλος χάσαμε κάποιες μονομαχίες και δεχθήκαμε ένα γκολ. Θα έπρεπε εμείς να είχαμε κάνει γκολ μια από τις ευκαιρίες μας και να μην οδηγηθεί το παιχνίδι σε αυτό το σημείο".

Ο βραζιλιάνος αναφέρθηκε στη γενικότερη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα. "Πρέπει ενωμένοι να φροντίσουμε να βγάλουμε αυτή την ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση. Δεν ωφελεί να

Keywords
Τυχαία Θέματα