Ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Ατρόμητος, αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 από το 28', έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με γκολ στο 90', πέτυχε την ανατροπή στο 91' και πήρε μεγάλη πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μέσα στην Τούμπα σε βάρος του ΠΑΟΚ. Μέτριο το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία του Κομίνη, για την φάση του πέναλτι, ζητώντας οφσάιντ

του Σαλπιγγίδη, στην αρχή της φάσης. Ετο και Φωτάκης αποχώρησαν τραυματίες από το γήπεδο για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, στο ξεκίνημα του αγώνα, αντιμετωπίζοντας όμως πρόβλημα στην δημιουργία και στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Παρά το ότι είχε αρκεστεί σε παθητικό ρόλο, η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν πιο επικίνδυνη από τον Δικέφαλο του Βορρά, φτάνοντας δύο φορές με αξιώσεις στα καρέ του Γλύκου.

Στο 14', ο Γλύκος πρόλαβε τον Αναστασάκο, μετά από παράλληλη σέντρα του Δημούτσου, ενώ τέσσερα λεπτά μετά, ο Καραγκούνης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, προσπάθησε με λόμπα να... κρεμάσει τον Γλύκο, αλλά αστόχησε.

Η υπεροχή της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι καρποφόρησε στο 27', σε μία φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των περιστεριωτών. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Τόμας στην περιοχή, μετά από προσπάθεια του Σαλπιγγίδη, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για οφσάιντ του έλληνα επιθετικού, στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο Λίνο ανέλαβε την εκτέλεση, κέρδισε τον Ιτάνζ και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 28'. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν επιθετικά το δεύτερο μέρος, με στόχο το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο του ρυθμού, έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει τον Γλύκο, με τον Τσιρίλο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.

Στο 62', ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Αθανασιάδης έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, μετά από λάθος του Τόμας, βρήκε τον Ρομπέρ, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Ιτάνζ.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα κρατούσε το 1-0 και θα έπαιρνε την πρόκριση, ο Ατρόμητος, μετά από τραγικό λάθος του Γλύκου, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 90'.

Ο Φυτανίδης έκανε την σέντρα, η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα, ο Γλύκος δεν υπολόγισε σωστά και έδιωξε την μπάλα, αφού αυτή πέρασε την γραμμή, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 1-1 και να στέλνουν το παιχνίδι στην παράταση.

Η ομάδα του Δώνη εκμεταλλεύτηκε το σοκ που είχε υποστεί ο ΠΑΟΚ και με το ξεκίνημα της παράτασης, πέτυχε την ανατροπή, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1! Μετά από εξαιρετική πάσα με τακουνάκι του Μήτρογλου, ο Μπρίτο μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε υπέροχα τον Γλύκο και έδωσε προβάδισμα στον Ατρόμητο.

Στην συνέχεια, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά, αύξησε την πίεση του και έφτασε πολύ κοντά στο 2-2 στο 101', ότα

Keywords
Τυχαία Θέματα