Μαλία: Ιστορική στιγμή για την Ινδία

Ο επικεφαλής και συνιδιοκτήτης της Force India, Βιτζάι Μαλία, δήλωσε περήφανος ενόψει της διεξαγωγής του εναρκτήριου GP Ινδίας αυτό το Σαββατοκύριακο, που σηματοδοτεί την εκπλήρωση ενός προσωπικού στόχου του.

Ο Μαλία είχε φέρει το πρώτο μονοθέσιο F1 στη χώρα τη δεκαετία του 1980, ενώ από την πρώτη στιγμή που εξαγόρασε την Spyker και την μετέτρεψε στην πρώτη ινδική ομάδα του σπορ, στο τέλος του 2007, είχε δηλώσει πως το όνειρό του ήταν η πραγματοποίηση ενός αγώνα στην πατρίδα του.

"Είναι μια σημαντική στιγμή και αισθάνομαι εξαιρετικά

υπερήφανος", είπε ο Μαλία. "Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον ινδικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον αθλητισμό γενικότερα της χώρας μας.

"Ανυπομονώ για αυτό το τριήμερο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την Force India και είμαστε όλοι αποφασισμένοι να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί.

"Θέλω να γευτώ την κάθε στιγμή από αυτό που σίγουρα θα είναι ένα από τα πιο θεαματικά γεγονότα της σεζόν και η αρχή μιας σπουδαίας παράδοσης της F1 στην Ινδία.

"Υπήρχε ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για την F1 στην Ινδία, αλλά η διοργάνωση της δικής μας κούρσας έχει δημιουργήσει πραγματικό χαμό και θα δώσει πρόσβαση στο σπορ σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Από τότε που ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις των εισιτηρίων, ο κόσμος συνωστίζεται για να τα αγοράσει".

Στο 66% η πληρότητα για την Κυριακή
Η τελευταία φράση του Μαλία δεν είναι απόλυτα ακριβής, καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές του GP, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40.000 αδιάθετα εισιτήρια για τον αγώνα.

"Εχουμε πουλήσει κοντά στα 80.000 εισιτήρια, που είναι ένα αρκετά ενθαρρυντικό νούμερο, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή είναι η πρώτη κούρσα F1 ποτέ στη χώρα", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας Jaypee.

"Σίγουρα θα ήμασταν πιο χαρούμενοι αν είχαμε διαθέσει το 90% των εισιτηρίων, γιατί αυτή είναι η μοναδική πηγή εσόδων για μας. Αλλά έχουμε ακόμα μερικές μέρες μπροστά μας και ευελπιστούμε για το καλύτερο".

Keywords
Τυχαία Θέματα