F1: Ανακοινώθηκε η ανάληψη αγώνα από το Νιου Τζέρσεϊ

Η F1 θα επισκέπτεται δύο φορές τον χρόνο τις ΗΠΑ από τη σεζόν 2013, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα η ανάληψη αγώνα από την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, δήλωσε ότι η πίστα θα διαμορφωθεί στους δρόμους γύρω από την περιοχή Πορτ Ιμπέριαλ στο Γουιχόκερ και τη Δυτική Νέα Υόρκη, με τους ουρανοξύστες του Μανχάταν ως φόντο.

"Είμαι χαρούμενος που το Νιου Τζέρσεϊ θα

φιλοξενεί την F1 αρχής γενομένης από το 2013, φέρνοντας ένα από τα πιο δημοφιλή και συναρπαστικά σπορ του κόσμου στην αυλή μας", είπε ο Κρίστι.

"Η κούρσα θα γίνεται σε μία διαδρομή μήκους 3,2 μιλίων (5,14 χλμ.), στους υπάρχοντες δρόμους του Πορτ Ιμπέριαλ. Ανθρωποι από όλο τον κόσμο θα έρχονται στο Νιου Τζέρσεϊ για να δουν αυτή τη μοναδική και συναρπαστική διαδρομή".

Οσον αφορά τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ, θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν αποκλειστικά από ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς εκτιμάται πως η χρήση δημόσιων κεφαλαίων δεν θα ήταν δημοφιλής ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Ο αγώνας του Νιου Τζέρσεϊ έρχεται να προστεθεί στο GP ΗΠΑ, το οποίο επιστρέφει του χρόνου στο καλεντάρι, φιλοξενούμενο στο Οστιν του Τέξας.

Ο υπεύθυνος του αμερικανικού GP, Τάβο Χέλμουντ, τόνισε: "Το Νιου Τζέρσεϊ και το Τέξας, που απέχουν περίπου 2,000 χλμ. το ένα από το άλλο, προσφέρουν μοναδικές και πολύ διαφορετικές εμπειρίες στους θεατές, οι οποίες όχι μόνο αυξάνουν την προβολή του σπορ σε αυτή τη χώρα, αλλά επίσης ανεβάζουν τη διεθνή ελκυστικότητα και την αμερικανική υποστήριξη αυτών των παγκοσμίου κλάσης αθλητικών γεγονότων".

Keywords
Τυχαία Θέματα