Κάποιος να μιλήσει στον «Φέτφα»

Σε λένε μέχρι και… περίεργο αν μετά από μια εκτός έδρας νίκη μιας ομάδας με 4-0, μάλιστα δεύτερης συνεχόμενης εκτός έδρας νίκης με το ίδιο εντυπωσιακό σκορ, εσύ ψάχνεις να βρεις τα στραβά.

Αλλά όταν πρόκειται για ένα παιδί που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου (δεν το λέμε εμείς, ο Φερνάντο Σάντος το λέει), δεν πρέπει να κάνεις τα… στραβά μάτια.

Σε δύο περιπτώσεις ο Γιάννης Φετφατζίδης αδίκησε τον εαυτό του στον αγώνα του Ολυμπιακού

στη Λιβαδειά. Και οι δύο φανέρωσαν εγωιστική διάθεση, που στα 21 του χρόνια, όχι μόνο δεν είναι αποδεκτή, είναι και επικίνδυνη για το μέλλον του.

Η μία φάση είναι εκείνη στην οποία ο διαιτητής σωστά του βγάζει την κίτρινη κάρτα όταν ξάπλωσε φαρδύς πλατύς μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, χωρίς κανείς να τον αγγίξει. Προφανώς για να κερδίσει πέναλτι και να πάρει μια θέση στους πρωταγωνιστές του αγώνα. Δεν είναι ενέργεια που εκθέτει απλά και μόνο τον ίδιο. Κυρίως αντανακλά με αρνητικό τρόπο στην ίδια την ομάδα του.

Η δεύτερη… στραβή, ήταν στο τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού απέκρουσε το (τρίτο προς την εστία) σουτ του 21άχρονου, στην επαναφορά ο Μιραλάς με γυριστό πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και η πρώτη αντίδραση του Φετφατζίδη ήταν να σκύψει το κεφάλι του. Προφανώς γιατί για εκείνον μεγαλύτερη σημασία είχε να σκοράρει ο ίδιος, παρά η ομάδα του.

Κάποιος θα πρέπει να μιλήσει στον Β«ΦέτφαΒ» και να του ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στο μυαλό του. Θα είναι κρίμα, διότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που δυστυχώς μεγαλώνει λάθος γενιές ανθρώπων που ασχολούνται (με οποιοδήποτε τρόπο, σε πόστο ή ως φίλαθλοι) με αυτό, έχουν χαθεί σπουδαία ταλέντα λόγω νοοτροπίας.

Και μιλώντας για γκολ, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 16 στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Μέσα σε τέσσερις ημέρες δύο ποδοσφαιριστές του, Πάντελιτς και Μιραλάς, πέτυχαν τέσσερα και τρία γκολ, αντίστοιχα. Κανείς άλλος στη φετινή Σούπερ Λίγκα δεν είχε πετύχει πάνω από δύο…

Οταν, βέβαια, στο τέλος της χρονιάς κάνεις το ταμείο, μετρούν οι βαθμοί. Αλλά από παλιά, όταν το άθλημα ήταν ακόμα διαφορετικό, Β«πεμπτουσία του ποδοσφαίρουΒ» δεν είχαν ονομάσει τους πόντους που συγκεντρώνει μια ομάδα. Αλλά τα γκολ! Η κλισέ φράση Β«σκορ και θέαμαΒ», είναι ζητούμενο, όχι απλώς για να έχουμε το λέμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα