Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 91-75 του Παναθηναϊκού στην Μόσχα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στην Μόσχα, όπου ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 75-91, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πλήρωσε την κακή εμφάνιση του τρίτου δεκαλέπτου, όπου οι ρώσοι

ξέφυγαν με 12 πόντους, δεν μπόρεσε στην συνέχεια να αντιδράσει και γνώρισε την τρίτη της ήττα στην διοργάνωση. Ετσι, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αρκεστούν στην δεύτερη θέση του 2ου ομίλου. Στην αντίπερα όχθη, οι μοσχοβίτες διεύρυναν το αήττητο σερί τους σε 9-0, κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στον όμιλο.

Οι ρώσοι δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο το μουδιασμένο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού (4-0, 2'), με τους Κρστιτς και Κριάπα να δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα στην πράσινη άμυνα (13-7, 4').

Οι φιλοξενούμενοι, παρά τα αμυντικά τους προβλήματα, βρήκαν στα πρόσωπα των Λόγκαν, Μπατίστ και Σάτο λύσεις στην επίθεση, έτρεξαν ένα σερί 5-0 και κρατούσαν την επαφή τους με το σκορ (12-13, 5'). Στην συνέχεια, η ΤΣΣΚΑ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό από τα 6,75μ. και με δύο τρίποντα του Σβεντ και ένα του Γκόρντον, έχτισε μία διαφορά 10 πόντων (26-16, 8').

Το μομέντουμ της πρώτης περιόδου άνηκε στην ελληνική ομάδα, η οποία δεν έχασε την ψυχραιμία της και με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Σμιθ, έκανε ένα σερί 8-0 και συμμάζεψε την διαφορά στο -2 (24-26, 10').

Με καλάθι του Μπατίστ, η ομάδα του Ομπράντοβιτς διεύρυνε το σερί της σε 10-0 και ισοφάρισε σε 26-26, στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (12'). Οι πρωταθλητές Ευρώπης βελτίωσαν αισθητά την αμυντική τους λειτουργία, μπλόκαραν τα ατού των ρώσων και κατάφεραν να πάρουν και ένα προβάδισμα τριών πόντων, χωρίς να τα καταφέρνουν το ίδιο καλά και στην επίθεση (33-30, 15').

Οι μοσχοβίτες, όμως, είχαν σε μεγάλη μέρα τον Σβεντ, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα, έβαλε τους ρώσους ξανά στην θέση του οδηγού (36-33, 16'). Για άλλη μία φορά, η αντίδραση του Τριφυλλιού ήταν άμεση. Με όπλο την άμυνα, η ελληνική ομάδα χτύπησε στο... ζωγραφιστό και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα με δύο (49-47, 20').

Οπως και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έτσι και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν άστοχος, είχε κακές επιστροφές στην άμυνα, δίνοντας το δικαίωμα στην ΤΣΣΚΑ να κάνει ένα 14-0 και να ξεφύγει με 12 (61-49, 23').

Παρά τις προσπάθειες των Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους, οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις και κρατούσαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (65-55, 25'). Η κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε, με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να υποπίπτουν σε πολλά λάθη και να μην μπορούν να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ στο +12 και την πλάστιγγα να έχει γείρει υπέρ της ομάδας του στρατού (75-63, 30').

Η αγωνιστική εικόνα των πρασίνων δεν βελτιώθηκε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έδειχναν να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν και να ανατρέψουν την εις βάρος τους

Keywords
Τυχαία Θέματα