"Βομβαρδισμός" στην επαρχία

Από τεσσάρα σε τεσσάρα ο Ολυμπιακός, που μετά την Κέρκυρα, κέρδισε με το ίδιο σκορ και στη Λιβαδειά (4-0) για την εξ' αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, κάνοντας το καλύτερο δώρο στον Βαλβέρδε για την 100η παρουσία στον πάγκο της ομάδας. Με τον Κέβιν Μιραλάς

σε μεγάλα κέφια και να πετυχαίνει τρία τέρματα, η ομάδα του Βαλβέρδε συνέχισε να "βομβαρδίζει" τις ομάδες τις επαρχίες, που αντιμετώπισε στα τέσσερα τελευταία ματς, έχοντας σημειώσει συνολικά 16 τέρματα, δίχως να δεχτεί κανένα. Τον δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Πάντελιτς, που σκοράρει για τέταρτο διαδοχικό ματς, ενώ πλέον οι ερυθρόλευκοι προσπέρασαν την ΑΕΚ (+2 βαθμοί), ενώ με δύο αγώνες περισσότερους ξέφυγαν με τέσσερις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

"Καθάρισε" από το τέταρτο... χτυπώντας από τις πτέρυγες
Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα από τον Λεβαδειακό, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο α' μέρος, δείχνοντας τις διαθέσεις του από τα πρώτα λεπτά. Ο Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς (3-6-1 ή αν θέλετε 5-4-1), ωστόσο οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα από το 9' με τον Μάρκο Πάντελιτς (ασίστ του Μοντέστο) και ενώ ο Φετφατζίδης είχε προειδοποιήσει ένα λεπτό νωρίτερα. Το δεύτερο γκολ δεν άργησε με τον Μιραλάς να νικάει από δύσκολη γωνία τον Κυριακίδη μετά από κάθετη του Μόνχε στο 15'.

Γκολ και από τον άξονα, δεύτερο ο Μιραλάς
Οι βοιωτοί δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο πρέσινγκ του Ολυμπιακού και οι παίκτες του Βαλβέρδε, που έκλεβαν συνεχώς μπάλες, δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στον Κυριακίδη. Τα δύο πρώτα γκολ προήλθαν από τις πτέρυγες (μία από δεξιά, μία από αριστερά), αλλά το τρίτο ήρθε από τον άξονα με τον Μιραλάς να ανεβάζει το δείκτη του σκορ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ με ωραία σουτ έξω από την περιοχή. Απλός θεατής του αγώνα ήταν ο Μέγερι, αφού οι βοιωτοί δεν απειλούσαν και ο ούγγρος δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να υπερασπιστεί την εστία του.

Σόου του βέλγου και 4-0
Ανάλογη η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να πιέζει και να φτάνει εύκολα στο 4-0. Ο Κυριακίδης, που πραγματοποίησε αρκετές αποκρούσεις, νίκησε τους Πάντελιτς, Μανιάτη και Φετφατζίδη, που τον απείλησαν, ωστόσο δεν τα κατάφερε και στο γυριστό του Μιραλάς. Ο βέλγος στο 61' σημείωσε το τρίτο του διαδοχικό τέρμα και επέστρεψε δυναμικά στο σκοράρισμα μετά από δύο ματς, στα οποία κυνηγούσε το γκολ με κάποιες προσπάθειες τραβηγμένες... από τα μαλλιά.

Ξεκούρασε παίκτες ο Βαλβέρδε
Ο Λεβαδειακός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει στις... ορέξεις των παικτών του Βαλβέρδε και η μοναδική φορά, που απείλησε τον Μέγερι ήταν μία αδύναμη κεφαλιά του Ναπολεόνι στο 68'. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός κατέβασε στροφές και ο βάσκος τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες, που έχουν επιβαρυνθεί, όπως ο Αβραάμ, ο Μιραλάς και Μανιάτης. Τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά του αγώνα με τους ερυθρολεύκους να πανηγυρίζουν την τέταρτη διαδοχική τους νίκη και να πιάνουν κορυφή, έστω και με παιχνίδια περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα