Sony World Photography Awards 2012

Την τελική λίστα των προκριθέντων του διαγωνισμού Sony World Photography Awards ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας.


Έχοντας χαρακτηριστεί ως το φωτογραφικό γεγονός της χρονιάς, ο διαγωνισμός Sony World Photography Awards, αποτελεί μια γιορτή στο χώρο, συγκεντρώνοντας τους καλύτερους φωτογράφους από όλο τον κόσμο, τόσο από την αναδυόμενη,

επόμενη γενιά φωτογράφων, όσο και από τους καθιερωμένους δασκάλους της φωτογραφικής τέχνης.


Ο διαγωνισμός του 2012 προσέλκυσε το ενδιαφέρον διαγωνιζομένων από όλο τον κόσμο, με περισσότερες από 112.000 συμμετοχές από 171 χώρες. Στη λίστα των φωτογραφιών που προκρίθηκαν περιλαμβάνονται εκπληκτικές ιστορίες που απεικονίζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Στην επαγγελματική κατηγορία του διαγωνισμού και στις κατηγορίες του «Φωτορεπορτάζ» & «Documentary», αντανακλώνται οι ταραχές και τα γεγονότα του τελευταίου χρόνου σε όλο τον κόσμο, όπως ο πόλεμος στη Λιβύη, η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και η πτώση του Καντάφι. Οι συμμετέχοντες στη λίστα για τις κατηγορίες της «Καλλιτεχνικής» και της «Εμπορικής» φωτογραφίας μας μεταφέρουν στην καρδιά της καθημερινότητας, σε μια μικρή αγροτική κοινότητα στην Ισλανδία, στη συγκομιδή του ρυζιού στη Νότια Κίνα, σε ένα θρησκευτικό προσκύνημα στην Πολωνία και στους χρυσοθήρες της Χιλής.


Η κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι η ποιότητα των συμμετοχών, τη φετινή χρονιά, ήταν εξαιρετική σε όλες τις κατηγορίες, και ανακάλυψε πολλούς νέους φωτογράφους, πρωτοεμφανιζόμενους στο διαγωνισμό Sony World Photography Awards. Ο Manuel Geerinck (Βέλγιο), ο Lee Chee Wai (Κίνα), ο Alejandro Cartagena (Μεξικό), η Irina Werning (Αργεντινή), ο Gwenn Dubourthoumieu (Δημοκρατία του Κονγκό) και ο Simon Norfolk (ΗΒ), είναι μερικά, μόνο, από τα νέα ονόματα που φιγουράρουν ως φιναλίστ ή στη λίστα των προκριθέντων του διαγωνισμού.
Ανάμεσα στους φωτογράφους που γνωρίζουμε από τις διοργανώσεις περασμένων ετών είναι ο νικητής του 2010 στην κατηγορία «Τοπίο» για τους επαγγελματίες, Peter Franck (Γερμανία), ο οποίος φέτος είναι φιναλίστ σε τρεις κατηγορίες, ο νικητής του 2011 των κατηγοριών «Σύγχρονα Θέματα και Επικαιρότητα» στην επαγγελματική κατηγορία, Javier Arcenillas (Ισπανία), και ο Chan Kwok Hung (Χονγκ Κονγκ), του οποίου η εκπληκτική φωτογραφία ‘Buffalo Race’ κέρδισε την πρώτη θέση στον ‘Ανοικτό’ διαγωνισμό του 2011.


Οι φωτογράφοι, οι οποίοι έχουν μπει στη λίστα των προκριθέντων του διαγωνισμού Sony World Photography Awards, μπορούν πλέον να υπολογίζουν στην πολύτιμη βοήθεια του World Photography Organisation, στην οποία περιλαμβάνεται και η παρουσίαση της δουλειάς τους στην κύρια έκθεση στο Somerset House του Λονδίνου, που θα συμπέσει χρονικά με την τελετή απονομής των βραβείων, τον Απρίλιο του 2012.


Η λίστα των προκριθέντων για το επαγγελ

Keywords
Τυχαία Θέματα