Τούρκικη μανία - και - στη Βουλγαρία

12:01 9/4/2011 - Πηγή: TVNea
Στην Ελλάδα μια τρέλα τους έπιασε τους τηλεθεατές με τις “Χίλιες και μία νύχτες” και το “Κισμέτ”, η κατάσταση όμως επανήλθε στα φυσιολογικά της με τα 'Ασημένια φεγγάρια” να κάνουν υψηλά νούμερα αλλά όχι τα απίστευτα των δύο προηγούμενων σήριαλ. Στην Βουλγαρία όμως ότι τηλεοπτικό διαθέτει την ετικέτα “Made in Turkey” γίνεται αυτόματα επιτυχία.
Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που η βουλγαρική t.v έφερε από την μακρινή Βραζιλία την σαπουνόπερα
“Escrava Isaura”, για αρκετό καιρό οι κάθε λογής Χουάν Κάρλος, Ντιέγκο, Άννα-Μαρία και Ιζαμπέλα κατέκλυσαν την οθόνη μέχρι την στιγμή που το ιδιωτικό κανάλι NOVA σύστησε στο αδηφάγο κοινό τις “Χίλιες και μία νύχτες”..Το τσουνάμι των τούρκικων σήριαλ μόλις είχε καταφθάσει....Σε μία έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας, πέντε χιλιάδες άτομα, όλων των ηλικιών, απάντησαν στο ερώτημα “γιατί αρέσουν οι τούρκικες σειρές” , η πλειοψηφία δεν απάντησε το αναμενόμενο, δηλαδή φτωχό κορίτσι ερωτεύεται πλούσιο άνδρα, αλλά γιατί στα σήριαλ, εν γένει, υπάρχει σεβασμός στην οικογένεια και γενικά στους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.
Αφού οι “Χίλιες και μία νύχτες” ...έσκισαν, τα δύο μεγάλα κανάλια της χώρας επιδόθηκαν σ' έναν αγώνα άνευ προηγουμένου, όποιο απ' αυτά κατάφερνε να πάρει τα δικαιώματα περισσότερων τούρκικων σειρών θα ήταν ο νικητής. Το “κόλλημα” των Βούλγαρων με τις τούρκικες σειρές δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει αλλά ήδη φάνηκαν τα πρώτα σημάδια όσον αφορά την παραγωγή...ντόπιων προγραμμάτων. Για του λόγου το αληθές, το 2010 προβλήθηκε η πλέον επιτυχημένη βουλγάρικη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης με τον τίτλο “Staklen dom” (Το γυάλινο σπίτι) και αμέσως πήρε μετεγγραφή στο εξωτερικό. Ποια χώρα λέτε ότι την αγόρασε; Η Τουρκία και το συνδρομητικό κανάλι Fox Turkey. Τόσα λεφτά τους είχαν αφήσει....
Keywords
Τυχαία Θέματα