Αλλαγή κλίματος επιχειρεί ο Σαμαράς μετά την παραίτηση Νικολόπουλου

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του υφυπουργού Εργασίας και η οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού που ζητούσε διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας

Με μια κίνηση αιφνιδιασμού και χωρίς να έχει προϊδεάσει κανέναν για τις προθέσεις του, βουλευτής Αχαΐας και υφυπουργός Εργασίας υπέβαλε την παραίτησή του, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στην κυβέρνηση Σαμαρά, πριν καλά καλά ξεκινήσει το έργο της.

Μόλις

24 ώρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο βουλευτής Αχαΐας υπέβαλε την παραίτησή του καταγγέλλοντας ότι διαφωνεί με την πολιτική που ακολουθείται και λέγοντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει.

Η δικαιολογία του φυσικά δεν έπεισε κανέναν στη Συγγρού και όλοι έκαναν λόγο για προσωπικά ελατήρια που ώθησαν τον πρώην υπουργό στην παραίτηση, καθώς δεν ήταν δυνατόν να μιλάει ο ίδιος για καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις τη στιγμή που συμμετείχε και ο ίδιος στις διερευνητικές επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Έξαλλος ο Σαμαράς

Η παραίτηση του κ. Νίκου Νικολόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού που είδε την κυβέρνηση του να δέχεται την πρώτη απώλεια και μάλιστα από ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, μιας και ο κ. Νικολόπουλος συγκαταλέγεται στο λεγόμενο «Σαμαρικό μπλοκ» και η συνεργασία τους μέχρι χθες ήταν άψογη.

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος είχε στηρίξει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα Σαμαρά για την ηγεσία της ΝΔ, ενώ ήταν δίπλα στον πρωθυπουργό ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, όπως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Στη σύσκεψη που είχε χθες το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς με στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε αντιστροφή του κλίματος, απαιτώντας ακόμα και τη διαγραφή του Ν. Νικολόπουλου από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Αντώνης Σαμαράς και Νίκος Νικολόπουλος είχαν μιλήσει νωρίτερα τηλεφωνικά και ο πρωθυπουργός του είχε ζητήσει να μιλήσουν κατ’ ιδίαν. Εκείνος ωστόσο, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού, αλλά έστειλε και την παπαραίτησή του μέσω mail, προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό του Α. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούσε την άμεση διαγραφή του.

Αμέσως, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη και αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του Ν. Νικολόπουλου και η άμεση αλλαγή ατζέντας προκειμένου να μην συνεχιστεί άλλο αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός φώναζε τονίζοντας ότι μόλις λίγες ώρες πριν προσπαθούσε να πείσει από το βήμα της βουλής την κοινή γνώμη και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης πως θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και λίγες ώρες αργότερα, ένα δικό του στέλεχος αποχώρησε από την κυβέρνηση κατηγορώντας ουσιαστικά τον Αντώνη Σαμαρά πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Τρόικα τα εργασιακά.

Τελικά επικράτησαν δεύτερες πιο ψύχραιμες σκέψεις, καθώς μια τέτοια κίνηση θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα, ενώ μπορούσε να προκαλέσει και αναταράξεις στην βάση της ΝΔ.

Το κλίμα για τον κ. Νικολόπουλο είναι βαρύ και στη Συγγρού, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μετά το «άδειασμα» πο

Keywords
Τυχαία Θέματα