Έληξε η απεργία στις πλατφόρμες πετρελαίου της Νορβηγίας

Με την παρέμβαση της νορβηγικής κυβέρνησης έληξε η απεργία των εργαζομένων στις πλατφόρμες πετρελαίου, η οποία απειλούσε τη συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η υπουργός Εργασίας της Νορβηγίας ανακοίνωσε τον τερματισμό της απεργίας

στη Νορβηγία, όταν οι κοινωνικοί εταίροι συνεκλήθησαν λίγα λεπτά πριν από την εφαρμογή «λοκ άουτ» στις πλατφόρμες παραγωγής, που αποφασίστηκε από την εργοδοτική οργάνωση OLF.

Η απειλή του «λοκ άουτ» ανάγκασε την κυβέρνηση να παρέμβει την τελευταία στιγμή για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του συνταξιοδοτικού, η οποία θα προκύψει από αναγκαστική διαιτησία.

«Έπρεπε να πάρω αυτήν την απόφαση για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων της Νορβηγίας. Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, αλλά έπρεπε να το κάνω», είπε η υπουργός Εργασίας, Χάνε Μπιουστρόεμ στο Ρόιτερς, μετά τη συνάντησή του με τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους της νορβηγικής βιομηχανίας πετρελαίου (OLF).

Από την πλευρά του ο Λέιφ Σάντε, ηγέτης του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου, της Ίντουστρι Ένερτζι, που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ των 7.000 εργαζομένων στην βιομηχανία πετρελαίου της ανοιχτής θάλασσας, είπε ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους αμέσως.

«Είναι πολύ λυπηρό. Η απεργία τελείωσε», είπε στους δημοσιογράφους.

Μετά την ανακοίνωση του τερματισμού της απεργίας, υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα