Στον εισαγγελέα για 2η φορά ο συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου

Του Παναγιώτη Στάθη

Διαστάσεις κοινοβουλευτικού και δικαστικού θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση του περιβόητου cd με την λίστα Λαγκάρντ μετά την κατάθεση του Γ. Αγγελόπουλου, πρώην συνεργάτη επί θεμάτων πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών επί των ημερών του Γ. Παπακωνσταντίνου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αφού από αυτή προκλήθηκε σύγχυση για το ποια τελικά λίστα παραλάβαμε από τους Γάλλους τον Δεκέμβρη.

Ήταν τέτοια δε η αναστάτωση που προκλήθηκε που οι οικονομικοί εισαγγελείς στους οποίους είχε καταθέσει ήδη μια φορά ο εν λόγω υπάλληλος τον κάλεσαν εκ νέου το πρωί και εκείνοι ενώ θα βρεθεί και ενώπιον της προανακριτικής για δεύτερη φορά.

Ο Γ. Αγγελόπουλος είναι ο άνθρωπος που έλαβε την εντολή από τον τότε επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου να επεξεργαστεί το επίμαχο ψηφιακό υλικό ώστε να εντοπίσει τους είκοσι μεγαλύτερους καταθέτες, καθώς και να υπολογίσει το συνολικό ποσό των καταθέσεων που περιλαμβάνονταν στο (απολεσθέν τελικώς) cd.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, από την κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου στην προανακριτική προέκυψε μια διαφορετική εικόνα όσον αφορά το ψηφιακό αρχείο που εκείνος επεξεργάστηκε, με εκείνην που είχαν σχηματίσει τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής από όσα τους είχε μεταφέρει ο Θ. Φλωράτος, υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ένας εκ των τριών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβαν το αντίγραφο του cd που ζήτησε εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες και τους επέδειξαν το περιεχόμενό του.

Τα excel και τα pdf

Συγκεκριμένα ο κ Αγγελόπουλος υποστήριξε ότι το αρχικό CD περιείχε ένα σκόρπιο αρχείο σε μορφή Excel.

Όμως ο κ. Φλωράτος, κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, είχε πει πως το αρχείο που παρέλαβε εκείνος από τους Γάλλους πριν λίγες εβδομάδες είχε 4 αρχεία, δυο σε μορφή PDF και δυο σε μορφή Excel.

Μετά από αυτό τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι θα έπρεπε να δει ο κ. Αγγελόπουλος το αντίγραφο, ώστε να διαπιστώσει αν όντως περιείχε το ίδιο ή διαφορετικό αρχείο με εκείνο που είχε επεξεργαστεί ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι οι γαλλικές αρχές είχαν επισημάνει πως το αντίγραφο που παρέδωσαν ήταν ακριβώς ίδιο με εκείνο που είχαν δώσει αρχικά. Κατόπιν αυτών και παρά το προχωρημένο της ώρας -ήταν ήδη μεσάνυχτα- ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής να προσκομίσει στην επιτροπή το αντίγραφο του cd ώστε να τεθεί υπ’ όψιν του μάρτυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα