Προειδοποιεί για τις μεταρρυθμίσεις

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble προειδοποίησε την Ελλάδα σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, ότι πρέπει να υπερδιπλασιάσει τις προσπάθειες για να συμμορφωθεί με τους όρους διάσωσης που επιβάλλονται από τους διεθνείς πιστωτές. «Εάν υπήρξαν καθυστερήσεις η Ελλάδα πρέπει να τις αποκαταστήσει», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Bild. Αρνήθηκε να προβλέψει εάν η Ελλάδα
θα παραμείνει στην ευρωζώνη και τόνισε πως θα περιμένει για νέα ευρήματα από την Τρόικα. «Δεν θα προκαταλάβω την τρόικα. Όταν είναι έτοιμο το report της, θα συγκληθεί το Eurogroup», δήλωσε, αναφερόμενος στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Schaeuble δήλωσε πως υπάρχουν ελάχιστα κοινά σημεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ισπανία, για την οποία το Eurogroup ενέκρινε ένα πακέτο βοήθειας για τις τράπεζες μέχρι 100 δισ. ευρώ την Παρασκευή.

«Τα αίτια της κρίσης στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικά. Η ισπανική οικονομία είναι πιο ανταγωνιστική και έχει διαφορετική δομή. Η χώρα θα σταθεί ξανά στα πόδια της σύντομα», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, παραδέχθηκε ότι η πληγείσα από την κρίση χώρα «έχει δρόμο μπροστά της» για να διευκρινίσει τα μέτρα για τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούνται από τους πιστωτές της τρόικας ως αντάλλαγμα για τα νέα δάνεια.

Οι ελεγκτές της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα για μια εις βάθος επιθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της νέας κυβέρνησης. Το report της Τρόικας θα είναι καθοριστικό για την απόφαση εάν η Ελλάδα θα λάβει τα νέα δάνεια των 31,5 δισ. ευρώ μέχρι το Σεπτέμβριο.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα