Αστυπάλαια, μια πεταλούδα στο Αιγαίο

Πάνω στο χάρτη η Αστυπάλαια μοιάζει με πεταλούδα που φτερουγίζει στο γαλάζιο αιγαιοπελαγίτικο φως. Είναι η «γέφυρα» που ενώνει Κυκλάδες και Δωδεκάνησα διάσπαρτη με λόφους, πανέμορφες ακρογιαλιές και γραφικά χωριά, και ενδείκνυται για ένα μαγικό ταξίδι στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Τον επισκέπτη υποδέχεται στο λιμάνι η Χώρα, για πολλούς η ομορφότερη πρωτεύουσα νησιού στο Αιγαίο. Στη κορυφή της δεσπόζει το βενετσιάνικο κάστρο των Γκουερίνι
και απέναντι το κάστρο του Αϊ-Γιάννη, που η παράδοση το θέλει απόρθητο.

Η Αστυπάλαια χωρίζεται στο Μέσα και το Έξω νησί με μία αμμουδερή λωρίδα, το Στενό, μήκους 100 μέτρων.

Στο Έξω Νησί επισκεφθείτε τον Άγιο Ιωάννη και τον καταρράκτη του, αλλά και το Λιβάδι με τη μεγάλη παραλία του. Στο Μέσα Νησί τη Μαλτεζάνα ή Ανάληψη, που ήταν ορμητήριο Μαλτέζων πειρατών.

Πολλές οι παραλίες όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι Βάτσες, τα Καμινάκια και η Παχιά Άμμος, ενώ καΐκια σας μεταφέρουν σε ερημικές παραλίες στα νησάκια Κουτσομύτη και Σύρνα.

Ακόμη επισκεφθείτε το σπήλαιο του Δράκου με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες ή το σπήλαιο του Νέγρου στις Βάτσες, που ο μύθος το συνδέει με πειρατές και θησαυρούς.

Η πτώση της τουριστικής κίνησης όμως υπολογίζεται στο 30-35% όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ιωάννης Αγγελίδης.

Νησί ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές η Αστυπάλαια προσφέρει άφθονο ψάρι, ηρεμία και δροσιά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κουζίνα νησιού, όπως: ραντιστά, ξυαλίνα, λαμπριανό, κιτρονοκούλουρα. Και μην ξεχνάτε ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου το νησί φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα