Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία: Πώληση άλλων δύο ακινήτων

11:22 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι θυγατρικές εταριείες της Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ, Stalico Investments Ltd και ΧΡΙΣ-ΕΛΛ-ΔΗΜ-ΕΛ Λτδ, στα πλαίσια των ενεργειών για αναδιάρθρωση και μείωση του δανεισμού του Συγκροτήματος, προέβη στην πώληση ακινήτων στις εταιρείες Joberco Ltd και Steparco  Ltd, συμφερόντων της Cyprus

Popular Bank Public Co Ltd.

Η εταιρεία Stalico Investments Ltd πώλησε ακίνητο που κατέχει στη Λευκωσία προς την Joberco Ltd προς 2.790.000 ευρώ.

Η εταιρεία ΧΡΙΣ-ΕΛΛ-ΔΗΜ-ΕΛ Λτδ πώλησε ακίνητο που κατέχει στη Λάρνακα προς την Steparco Ltd προς 1.460.000 ευρώ.

Έκαστη εταιρεία διατηρεί για 2 χρόνια το δικαίωμα επαναγοράς είτε των μετοχών έκαστου αγοραστή ή/και των ακινήτων που που κατέχει στην ίδια τιμή με την τιμή πώλησης πλέον μεταβιβαστικά έξοδα. Περαιτέρω, για την ίδια περίοδο, σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς από τρίτο πρόσωπο διατηρεί το δικαίωμα πρώτης επιλογής (right of first refusal).

Η τιμή πώλησης του ακινήτου καθορίστηκε στη βάση δύο ανεξάρτητων εκτιμήσεων που έγιναν για λογαριασμό των αγοραστών.

Από την πιο πάνω πώληση, το Συγκρότημα αναμένεται να υποστεί ζημιά στην καθαρή θέση του ύψους περίπου 2,6 εκ ευρώ (ζημιά η οποία θα παρουσιάζεται στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων 2,7 εκ ευρώ μείον πλεόνασμα από επανεκτίμηση ακινήτων που μεταφέρεται μέσω των αποθεματικών 0,1 εκ ευρώ). Η ζημιά προκύπτει λόγω μείωσης της αγοραστικής αξίας των ακινήτων ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα