Ο Τύπος της Τρίτης

Οι επαφές με την τρόικα, τα πιθανά νέα εισπρακτικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις, η ανεργία και το κυπριακό μνημόνιο κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τρίτης.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι συμβαίνει με την Εθνική".

Η εφημερίδα γράφει "στις αιτιάσεις της τρόικας

(με τις ανομολόγητες στοχεύσεις) φαίνεται να κολλάει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, απειλώντας με κατάρρευση τη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία της Μεταπολίτευσης. Οι δανειστές πιέζουν να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση έως το τέλος Απριλίου, υπονοώντας ότι κάθε τράπεζα που θα παραβιάσει αυτήν την ημερομηνία θα καταλήξει στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)".

ΕΘΝΟΣ: "Επίδομα 2.700 ευρώ σε 35.000 ανέργους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την είσοδο στην αγορά εργασίας 35.000 νέων προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας. Θα μισθοδοτηθούν για 5 μήνες κατάρτισης και θα έχουν την ευκαιρία να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τουρκική προβοκάτσια σε Καστελόριζο και Κύπρο!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η Αγκυρα, αφού συμμάχησε με το Τελ Αβίβ, θέλει να πάρει «κεφάλι» στα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου και κλιμακώνει την ένταση. Ανοιξε και η όρεξη της Μέρκελ. Τα νέα ρωσικά υπερόπλα και η αιφνιδιαστική εντολή Πούτιν για τη διεξαγωγή άσκησης στην περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Γιατί η Βόρειος Κορέα «σημαδεύει» με πυρηνικούς πυραύλους τις Η.Π.Α.".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελεσίγραφο από εφορία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυστηρή προειδοποίηση προς τους οφειλέτες ότι αν δεν τακτοποιήσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους απειλούνται με κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και περιουσιακά στοιχεία. Η πλειοψηφία των φορολογουμένων που θα λάβουν τις επιστολές χρωστά έως 3.000 ευρώ, ενώ ο στόχος του υπ. Οικονομικών είναι η είσπραξη 4,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκβιασμός Μαξίμου. Χαράτσι ή νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εξετάζει το Μαξίμου να παρατείνει την είσπραξη του ειδικού τέλους για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ώστε να αποφύγει ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση. Παράλληλα, στην έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ετέθη το εκβιαστικό δίλημμα: χαράτσι ή νέα μέτρα. Το δίλλημα αυτό στην πραγματικότητα έχει αποδέκτη την κοινωνία, ανεξάρτητα από την τελική στάση των κυβερνητικών εταίρων".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς καταστρέφεται μία οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Κύπρο έγινε μέσα σε λίγα 24ωρα αυτό που είχε συμβή στην Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες, μετά την άνοδο στην εξουσία της Κυβερνήσεως του Γ. Παπανδρέου. Μερικοί ολέθριοι πολιτικοί χειρισμοί έφεραν και στις δύο περιπτώσεις την καταστοφή".

Η ΑΥΓΗ: "Η μαύρη τρύπα ρουφάει την κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανυπέρβλητα φαίνονται τα εμπόδια που υψώθηκαν στον δρόμο της κυβέρνησης για ομαλή υλοποίηση των υποχρεώσεών της προς την τρόικα, αλλά και για μακροημέρευση. Το περίφημο «χρηματοδοτικό κενό», σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και ενδείξεις, τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο και ήδη εκτιμάται στα 2,4-4 δισ. ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα τρένα που φεύγουν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Γερμανοί, Γάλλοι, Ρώσοι και Κινέζοι διεκδικούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την πρώτη επιχείρηση κοινής ωφέλειας που ανοίγει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Με ψαλίδισμα μισθών, δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων και συρρίκνωση δρομολογίων, η «νύφη» είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους «μνηστήρες». Αν μάλιστα δώσει το «πράσινο φως» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πάρουν και «προίκα» τις κρατικές ενισχύσεις των 45-50 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για τις άγονες γραμμές! Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τα μεταφορικά δίκτυα της χώρας, παραχωρώντας τα σε ξένες εταιρείες που όμως είναι κρατικές".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Σαμαράς: Συμφωνούμε αλλιώς εκλογές. Προειδοποίηση του πρωθυπουργού προς Βενιζέλο και Κουβέλη".

Η εφημερίδα γράφει "έτοιμος να τινάξει το κυβερνητικό σχήμα στον αέρα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, βλέποντας ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος από τις θέσεις του Φ. Κουβέλη και του Ευάγγ. Βενιζέλου αλλά και από τις πιέσεις της Τρόικας. Θα προχωρήσει σε έναν ριζικό ανασχηματισμό χωρίς να λάβει υπόψη του τα «θέλω» και τις ενστάσεις των δύο εταίρων της συγκυβέρνησης ή θα πάει ακόμη και σε εκλογές; Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο σημείο να απειλεί τους κυβερνητικούς εταίρους, αν δεν κλείσουν τα ανοικτά θέματα τα οποία δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να παρουσιαστεί με ενιαία άποψη στη Βουλή αλλά και στην Τρόικα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Από Μάιο τα νέα για τη δόση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ανοικτά ακόμη μείζονα θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως οι αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, το ΕΕΤΗΔΕ, το δημοσιονομικό κενό των 2,7 δισ. για τη διετία 2013-2014 και ο ΦΠΑ στην εστίαση, φαίνεται πως δεν είναι δυνατό να υπάρξει οριστική συμφωνία έως τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Απριλίου".

Η ΝΙΚΗ: "Καταναλωτικά δάνεια 5 κόλπα για κούρεμα έως 80%".

Η εφημερίδα γράφει "ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες δίνει απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που βάζει «φρένο» στα «φουσκωμένα» επιτόκια των τραπεζών σε δόσεις καταναλωτικών δανείων. Συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο Αθηνών ακύρωσε στο σύνολό της διαταγή πληρωμής - που είχε εκδοθεί από προηγούμενο δικαστήριο έπειτα από σχετική αίτηση τράπεζας - κρίνοντας ότι οι τόκοι στις δόσεις καταναλωτικού δανείου δανειολήπτη υπολογίστηκαν «καταχρηστικώς» με επιτόκιο ανώτερο του εξωτραπεζικού".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ξεκινά την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους, με αφετηρία την δημοσίευση της πρόσκλησης για την «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανεργους Νέους», την πρώτη δράση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ετοιμάζουν μέτρα εξόντωσης της λαϊκής οικογένειας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη νέα επίθεση κατά των δικαιωμάτων του λαού ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει του ερχομού της τρόικας, μεθαύριο, διασφαλίζοντας την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων και προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα πιο άγρια μέτρα, αφού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε η κάλυψη της «τρύπας», ύψους 2,7 δισ. ευρώ, στα δημοσιονομικά ελλείμματα τη διετία 2013 - 2014".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πετρελαιο-ελπίδες από το Ιόνιο και την Κρήτη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετικό για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ήταν το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των πρώτων δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες που διεξήγαγε το σκάφος «Nordic Explorer» στις ελληνικές θάλασσες του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης, σε έκταση 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σύγχρονα κρυφά σχολεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αγώνας δρόμου τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με την πεποίθηση ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα καταστήσει το τραπεζικό σύστημα ικανό να συμβάλει στο μεγάλο στοίχημα της εκκίνησης της ανάπτυξης της οικονομίας, κυβέρνηση και τραπεζικό σύστημα προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες έως τον Ιούνιο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικός «πυρετός»".

Η εφημερίδα σημειώνει "οι διαδικασίες αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών ξεκίνησαν, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank. Ομως, την ίδια ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδος επιβεβαίωσε ότι η τρόικα προβάλλει ενστάσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Περίεργα και ύποπτα σενάρια για το deal Εθνικής - Eurobank".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό τη σκιά των περίεργων και ύποπτων σεναρίων για ακύρωση του deal Εθνικής - Eurobank προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες ενοποίησης των δύο Τραπεζών. Προ διημέρου, φούντωσαν σενάρια που ήθελαν όχι μόνο την ακύρωση της συγχώνευσης αλλά και ακόμη πιο «δραματικές» εξελίξεις, όπως την κρατικοποίηση της Εθνικής και την πώληση της από το ΤΧΣ σε ξένο αγοραστή".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο κοινοτικής οδηγίας για το νέο τραπεζικό τοπίο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σχέδιο «διάσωσης» των κυπριακών τραπεζών, με επιβάρυνση και των πιστωτών, αποτελεί το πρότυπο που θα θεσμοθετήσει η Κομισιόν για την εφαρμογή του και σε άλλες περιπτώσεις που θα χρήζουν εξυγίανσης".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, τα νεα, τροικα, νέα, μνημονιο, δημοκρατια, eurobank, τραπεζες, επιδομα, ωρα, κυπρος, αγκυρα, μερκελ, κορεα, ελευθεροτυπια, δεη, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, δίλημμα, εστια, ελλαδα, παπανδρεου, αυγη, βραδυνη, τραινοσε, φως, σαμαρας, εκλογες, βενιζελος, βουλη, καθημερινη, εετηδε, ΦΠΑ, νικη, κουρεμα, αθηνα, δραση, ριζοσπαστησ, κρητη, πετρελαιο, explorer, μακεδονια, σχολεια, ημερησια, προβάλλει, κερδοσ, deal, ναυτεμπορικη, μπε, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, ΟΣΕ, αυξηση φπα, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σεισμος κρητη, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, χαρατσι δεη, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, μνημονιο 3, κυπρος εκλογες, εκλογες 2014, δεη πληρωμη, κοινωνια, εετηδε, ημερομήνια, χαρατσι, φπα στην εστιαση, υπουργειο εργασιας, αιτηση, ακινητα, αυγη, βραδυνη, δανεια, εφορια, ιονιο, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, προγραμμα, πρωτοσελιδα, ρωσικα, τα νεα, τραινοσε, φυσικο αεριο, ωρα, eurobank, αγκυρα, αγορα, αγορα εργασιας, ανεργια, απε, βρισκεται, γινει, δίλημμα, διλλημα, διοικητης, δωσει, δικτυα, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, ευρω, εξελιξη, ερευνες, εστιαση, εφημεριδα, ιδια, καστελοριζο, κυβερνηση, κυρια, μαξιμου, μηνες, μειωση, νικη, μπε, προβάλλει, πουτιν, συγκεκριμενα, σχεδιο, τρενα, υλοποιηση, φαινονται, φυσικο, deal, εφαρμογη, ετοιμη, υπουργειο, κρυφα, πληροφοριες, πωληση, ρωσοι, τραπεζα, θαλασσες, θεματα, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα