Ο Κυρ. Μητσοτάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στις 17/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Είναι απαραίτητη ανάγκη, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία να διευρυνθεί ουσιαστικά, με προσθήκη σημαντικών στελεχών τα οποία είχαν αποχωρήσει για διάφορους λόγους σε παλιότερες στιγμές».

Δημοσιογράφος: Και αυτό είναι φωτογραφικό για την κ. Μπακογιάννη...

Κυρ. Μητσοτάκης: «Και όχι μόνο. Να δανειστώ
μια πολύ επίκαιρη φράση "όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι". Δηλαδή, δεν το περιορίζω στην κ. Μπακογιάννη. Νομίζω ότι όσο μεγαλύτερη ανταπόκριση υπάρχει σε αυτό το κάλεσμα της πανστρατιάς, τόσο θα θωρακιστεί από πλευράς κεντροδεξιάς, τουλάχιστον, το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο. Και σε αυτήν την δύσκολη μάχη, πραγματικά πιστεύω ότι δεν περισσεύει κανείς και πρέπει να παραμεριστούν οι όποιες προσωπικές ή και ιδεολογικές διαφορές».

Σε άλλο σημείο είπε: «Αυτό που λέει ο κ. Καμμένος και το λέει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επί της ουσίας, ότι το πρώτο πράγμα που θα έκαναν εάν σχημάτιζαν κυβέρνηση, την επόμενη μέρα θα ήταν η άμεση καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι συνεπάγεται αυτόματη διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, χάος και άμεση επιστροφή στην δραχμή με τρόπο ούτε καν οργανωμένο, με τρόπο ανεξέλεγκτο. Δεν ξέρω εάν αυτά τα οποία λένε τα εννοούν κιόλας, γιατί εγώ έχω βάσιμες αμφιβολίες για το αν θα τα έκαναν αυτά, αν εκλεγόντουσαν...»

Δημοσιογράφος: Αναφέρεστε στον κ. Τσίπρα ή στον κ. Καμμένο;

Κυρ. Μητσοτάκης: «Αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα,  ο οποίος βλέπω τελευταία προσπαθεί κάπως να το γυρίσει και να μετριάσει την ρητορική του...».

Δημοσιογράφος: Η αλήθεια είναι ότι εχθές έδωσε δύο συνεντεύξεις και στο CNN και στο BBC για να πει ότι δεν νοείται έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ...

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μα δεν θα τον ρωτήσουν. Δεν θα τον ρωτήσουν. Η έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, σε περίπτωση που υπάρχει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και απότομη διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδος, δεν θα πάρει την άδεια του κ. Τσίπρα. Θα γίνει από μόνη της. Άρα ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι επιπτώσεις και ή θα το κάνει αυτό και θα πάρει την χώρα στο λαιμό του ή γνωρίζει ότι δεν θα το κάνει, οπότε λέει ψέματα προεκλογικά».

Και πρόσθεσε: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα πολύ συγκεκριμένο, το τι θα μπορούσε να πετύχει μια σοβαρή κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους πιστωτές μας. Επαναξιολόγηση της φορολογικής πολιτικής. Κατάργηση του χαρατσιού. Να το πω πολύ συγκεκριμένα, γιατί αυτό αφορά πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες...».

Δημοσιογράφος: Και το ισοδύναμο μέτρο;

Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρώτον, μεσοπρόθεσμα, ισοδύναμη δυνατότητα αύξησης εσόδων θα έχουμε από μια αναπτυξιακή διαδικασία. Το ισοδύναμο, βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να είναι μια πιο δραστική περικοπή του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Και αυτό θα πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Μαγικές λύσει
Keywords
Τυχαία Θέματα